Преференциална оферта

х-л Марин Принцес 4* Кумбургаз, Турция - 5 нощ. + тран. - 415 лв.

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Темски манастир, Пирот и Суковски манастир - 16.09. | 14.10. | 11.11. | 09.12.23

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 14 вота)

Цена 40 лв.

Информация за програмата
Сподели

ТЕМСКИ МАНАСТИР - ШОПИНГ В ПИРОТ - СУКОВСКИ МАНАСТИР

Маршрут: София -Темски манастир - Пирот - Суковски манастир- София

Дати на отпътуване: 16.09. | 14.10. | 11.11. | 09.12.23

Отпътуване от София в 07:30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски. Посещение на Темският манастир "Свети Георги" - действащ женски манастир, разположен по поречието на река Темска, в близост до гр. Пирот. Манастира датира от XIV в. и е изграден от братята Деяновичи на мястото на стара църква от XI в.

Отпътуване за гр. Пирот. Разходка в централната част на града и пиротския пазар, от който може да закупите продукти на производители от региона - плодове, зеленчуци, дюлева ракия, вино, сирене, кашкавал, различни месни продукти и деликатеси, цветя, мед и др. Свободно време за шопинг и обяд.

След обяд посещение на Суковският манастир "Успение Богородично" - разположен на десния бряг на река Ерма, край едноименното село Суково. Манастирът е действащ мъжки манастир, няма писмени сведения и данни за основаването му, първите, такива данни датират от 1856 г. в специален ферман, с който се разрешава възобновяването на манастира точно на това място. В манастира се съхраняват известните с целебната си сила чудотворни мощи на монаха Вениамин, възобновил комплекса през XIX век, а най-забележителна и интересна е фреската на Св. Богородица - Утешителка, изобразена с ангелски крила. Отпътуване за България. Връщане в София около 19:30 ч. на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Представител на агенцията по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс

Цената не включва:

  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Доплащане за медицинска застраховка на ЗК Евроинс с покритие 2000 евро за лица от 65 г. до 84 г. - 1 лв. (задължително доплащане). Лица над 85 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора!
  • PCR/ Aнтигенен тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходимо).
  • Горивна такса, ако бъде начислена (задължително доплащане) .
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран: 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.