Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 2 нощ / 210 лв

Екскурзии в Италия

Разпечатайте офертата

Рим с 3 нощ. - 15.05. | 11.06. | 21. 07. | 11.08. | 29.09. | 18.10.24

4 Дни / 3 Нощувки
Самолет
Оцени тази оферта (5.00 от 15 вота)

Цени от 798 лв.

Информация за програмата
Сподели

РИМ – ВЕЧНИЯТ ГРАД

Рим или Вечният град, е привличал посетители в продължение на над 2000 години. Това е един от най-величествените и романтични градове в света. Рим притежава атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Пазаруване от италианските дизайнери, пухкав сладолед, пенливо капучино и изящни вина са само част от нещата, които може да пробвате.

Открийте един различен Рим с авторска програма на Елизабет Ферара - един от най - добрите екскурзоводи в Рим!

4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване: 15.05. | 11.06. | 21. 07. | 11.08. | 29.09. | 18.10.24

1 ден: София – Рим

Излитане от летище София с директен полет до Рим. Кацане на летище Чампино/Фюмичино. Трансфер до хотела (по желание срещу доплащане). Оставяне на багажа за съхранение на рецепция или при наличност на готови стаи – настаняване в хотела.

По желание туристическа програма - екскурзия „Папи, императори и още нещо…“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език). Обиколката започва от площад Испания с прочутото стълбище, продължава по Виа Кондотти, на която са разположени бутиците на Prada, Vаlentino, Gucci и Armani и Виа Корсо, след което ще се докоснете до Пантеона – храм на всички богове – единственият запазен римски храм от Древността. Обиколката, ще завърши на един от най-красивите барокови площади на Рим - живописния пиаца Навона, където в миналото са се провеждали състезания и надбягвания с колесници. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Рим

Закуска. Свободно време ИЛИ екскурзия „Многопластовият Древен Рим“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език) – Ще откриете, че Рим е многопластов в своята история и архитектура. Турът ще започне от базиликата „Сан Клементе” – ще навлезете в подземията на Вечният град, като в асансьор на времето, от днешни времена, през 12. век; през 8 век до недрата на Древен Рим и ще достигнете римски дом от 1. век. В гънките на тази многопластова история ще имате възможността да се поклоните и на мощите на Свети Кирил. Разходката продължава покрай най-големия амфитеатър от древноримската епоха – Колизеума, за да научите какво е истинското му име. Ще преминете през Арката на Константин, Римски и Императорски форум, Колоната на Траян, площад Венеция, Олтарът на родината и Капитолийски хълм, където се намира вълчицата с Ромул и Рем. Следобяд свободно време

ИЛИ

„Екскурзия до древния град Тиволи за посещение на Вила Д`Есте“ (срещу доплащане с местен екскурзовод на български език) - трансфер до Тиволи – градче, което е било „убежище“ на древните аристократични семейства. Ще посетите една от най-красивите вили на Италия – Вила Д`Есте, която ще ви очарова със своите богато изрисувани стаи, тераси с панорамни гледки към градините и цялата долина, фонтани и растителност. Вила Д`Есте е истински шедьовър на италианската архитектура, а най-любопитните подробности за нея, ще научите на място. (екскурзията е с продължителност 4-5 часа) . Нощувка.

3 ден: Рим

Закуска. Туристическа обиколка на Вечният град с местен екскурзовод на български език (включена в патектната цена) – “Из потайностите на Рим”. Обиколката започва от Площад Република с базиликата “Света Мария на ангелите”, преминавате през най-малката и мистериозна църква “Сан Карло але Куатро Фонтане”, Президенството, което се намира на един от седемте хълма на Рим – Квирнил Хил. След това ще се отправим към величествения фонтан Ди Треви (любимо място на всички) където ще имате време за почивка и снимки и там обиколката приключва. Свободно време ИЛИ

по желание (срещу доплащане) посещение на Ватикана и Ватиканските музеи с местен екскурзовод. Тук ще видите забележителни творби на изкуството от древността до наши дни. Обиколката на музеите е около 3 часа. След това посещение на базиликата "Свети Петър", завършена през 1626 г., където може да видите една от най-емблематичните творби на Микеланджело "Пиета". Свободно време. Нощувка.

4 ден: Рим – София

Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време. Трансфер до летището (по желание срещу доплащане) за полет до София.

Забележка: За различните дати полетното разписание е различно, което понякога налага смяна в последователността на програмата.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 8 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Внимание! Предвид динамичната обстановка, относно медицинските изисквания за пътуване в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, точна информация ще получите в офисите ни, преди отпътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.