Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Власинско езеро, Скален параклис Св. Петка в Трън - 1 ден сред природата

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 11 вота)

Цена 39 лв.

Информация за програмата
Сподели

ВЛАСИНСКО ЕЗЕРО, СКАЛНИЯТ ПАРАКЛИС СВЕТА ПЕТКА В ТРЪН И ЖДРЕЛОТО НА РЕКА ЕРМА - 1 ДЕН СРЕД ПРИРОДАТА

Маршрут: София - Трън - Власинско езеро - София

Дати на отпътуване: 19.05. | 16.06. | 21.07. | 15.09. | 13.10.24

Отпътуване в 7.30 ч. от ул. Оборище и пл. Александър Невски. Кратък престой на ждрелото на река Ерма – раположено на около 4 км. от град Трън. Трънската екопътека е с дължина 13 км. и се състои от 2 части. Ждрелото е изключително красиво, живописно и лесно достъпно място, то е едно от най-красивите и интересни природни места на територията на България и е обявено за един от 100 национални туристически обекти на България.

Посещение на скалния параклис “Св. Петка” - разположен над квартал Баринци в град Трън. Смята се, че тук е живяла, проповядвала и лекувала Света Петка. Днес в параклиса може да се видят в скалите вкаменена питка, за която легендата гласи, че се е вкаменила, когато турците се опитали да си отчупят парче от нея, както и следи от ръката и крака на светица, които е оставила бягайки от турците.

Отпътуване за Власинското езеро - най-високото и най-голямото изкуствено езеро в Сърбия, разположено на 1200 м. надморка височина. В езерото има няколко острова, като 2 от тях са плуващи. Свободно време за разходка и обяд. Отпътуване за София. Пристигане около 19.30 ч. на ул. Оборище и пл. Александър Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100 % при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.