Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Погановски и Суковски манастири с шопинг в Пирот

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 25 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София – Пирот - Погановски манастир - Суковски манастир - Димитровград - София

Дати на отпътуване: 14.04; 12.05; 09.06; 28.07; 25.08; 15.09; 27.10; 17.11; 08.12; 15.12.18;

Отпътуване в 7:30 ч. от ул. Оборище и площад Александър Невски – София. Преминаване на границата при КПП Калотина. Посещение на град Пирот. Разглеждане на средновековната крепост известна с името Кале от ХІV век. Свободно време за кафе и пазар.
От сръбския град се отправяме към Погановския манастир „Св. Йоан Богослов”. Изграждането на манастира започнало през ХІV в. от деспот Константн Деян и е завършен от дъщеря му Елена през ХV век. Манастирът е бил български в периода 1879-1920 г. След като разгледаме манастира ще имаме свободно време за обяд в близкото ресторантче и разходка по живописното ждрело на р. Ерма.
В непосредствена близост до Погановския манастир е следващата ни спирка – Суковския манастир „Успение Богородично”. Липсват точни сведения кога е възникнал манастира и кои са били ктиторите му. Знае се, че е основан през Средновековието като български. Църквата е изографисана през 1869 г. от самоковеца Васил Попхристов. В днешно време манастирът е част от Нишката епархия.
Разгледали старите български, днес сръбски, манастири се отправяме към София. Пристигане около 20:00 ч. на ул. Оборище и площад Александър Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.