Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 260 лв. 19.09.19. потвърдена!

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Погановски и Суковски манастири с шопинг в Пирот

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 26 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПОГАНОВСКИ МАНАСТИР - СУКОВСКИ МАНАСТИР - ШОПИНГ В ПИРОТ

Маршрут: София – Пирот - Погановски манастир - Суковски манастир - Димитровград - София

Дати на отпътуване: 09.03; 06.04; 11.05; 15.06; 10.08; 14.09; 12.10; 09.11; 07.12.19;

Отпътуване в 7:30 ч. от ул. Оборище и площад Александър Невски – София. Преминаване на границата при КПП Калотина. Посещение на град Пирот. Разглеждане на средновековната крепост известна с името Кале от ХІV век. Свободно време за кафе и пазар.
От сръбския град се отправяме към Погановския манастир „Св. Йоан Богослов”. Изграждането на манастира започнало през ХІV в. от деспот Константн Деян и е завършен от дъщеря му Елена през ХV век. Манастирът е бил български в периода 1879-1920 г. След като разгледаме манастира ще имаме свободно време за обяд в близкото ресторантче и разходка по живописното ждрело на р. Ерма.
В непосредствена близост до Погановския манастир е следващата ни спирка – Суковския манастир „Успение Богородично”. Липсват точни сведения кога е възникнал манастира и кои са били ктиторите му. Знае се, че е основан през Средновековието като български. Църквата е изографисана през 1869 г. от самоковеца Васил Попхристов. В днешно време манастирът е част от Нишката епархия.
Разгледали старите български, днес сръбски, манастири се отправяме към София. Пристигане около 20:00 ч. на ул. Оборище и площад Александър Невски.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. на ЗК Армеец

Цената не включва:

  • Входна такси на посещаваните обекти
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“.
  • Доплащане за медицинска застраховка на ЗК Армеец с покритие 5000 евро за лица от 66 г. до 79 г. - 2 лв. /ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА ПРИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА/. Лица над 79 г. не се застраховат!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.