Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Япония

Разпечатайте офертата

Япония - светът на самураите и технологиите

10 Дни / 8 Нощувки
Самолет

Цени от 3170 EUR

Информация за програмата
Сподели

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ – мистиката на самураите в модерния свят на технологиите

Маршрут: ТОКИО – КАМАКУРА – ПЛАНИНАТА ФУДЖИ – ТАКАЯМА – ШИРАКАВА-ГО – КИОТО – НАРА - ОСАКА

09.10 – 18.10.2018
8 нощувки, 10 дни

Ден 1 - 09.10.2018 / София - Франкфурт
Излитане от София в 14:00 ч. с Lufthansa. Кацане в Германия в 15:20 ч. Кратък престой на летище Франкфурт. Излитане за Токио в 18:05 ч.

Ден 2 –10 .10.2018 / Франкфурт - Токио
Кацане на летище Haneda, Токио в 12:15 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до центъра на Токио (около 0.30-1ч в зависимост от трафика).
След пристигане в града, ще имаме кратък тур на старата част на Токио.
Ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства.
По пътя към хотела ще минем покрай Акихабара – кварталът с магазините за техника и Аниме кафенетата, както и най-богатия квартал Гинза с най-луксозните магазини и хотели в града.
Трансфер и настаняване в хотел Monterey Hanzomon 3* или подобен. Нощувка

Ден 3 - 11.10.2018 / Токио
Закуска.
Днес ще направим полудневен тур на Токио с най-важните забележителности.
Първата ни спирка е парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
След това ще се качим на Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио. Токио Тауър е и една от най-високите телевизионни кули в света.
Ще минем и през изкуствения остров Одайба с множеството бизнес сгради и шопинг центрове.
Връщане в хотела около обяд и свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата според Вашите интереси.
Нощувка.

ДЕН 4 – 12.10.2018 Токио – Камакура - Токио (67км, около 0,50ч трансфер с автобус)
Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура.
Камакура - град, който се намира югозападно от Токио, в чийто район има множество храмове и светилища, благодарение на които атмосферата на стара Япония все още се долавя. Камакура е избран за главен град на Япония по времето на шогун Минамото през XII в. и просъществувал като център на властта до XIV в. През периода 1185-1333г от Китай навлиза влиянието на дзен будизма, станал бързо популярен в средите на самураите и оказал голямо влияние в културата и изкуството на Япония.
Ще посетим храма Котокуин – будистки храм на направлението Джодо – шу, известен с прекрасната бронзова статуя на Амида Буда. Със своята височина от 13,35 метра, тя е втората най-висока статуя на Буда в Япония, след тази в храма Тодайджи в Нара.
В центъра на града се намира най-големия храм в Камакура – Tsurugaoka Hachimangu, известен като едно от най-важните места за поклонение в Япония след новогодишните празници. Храмът е основан през 1063г от минамото Йорийоши и е преместен на мястото, на което се намира и днес през 1180г от Минамото Йоритомо – основателя и първия шогун на шогуната Камакура.
Свободно време за обяд в някой от ресторантите на пешеходната улица на града (невключен в цената).
Следва посещение на храма Хасе Канон (Hase Kan-non Temple) - известен със статуята си на Канон – богинята на милосърдието. Храмът е разположен на върха на хълм, от който се открива прекрасна гледка към целия град, плажовете и океана. На върха в една от сградите на храмовия комплекс се намира и Библиотеката, която носи цялото знание на света в себе си. Смята се, че този, които успее да я завърти, ще го придобие...
Връщане в Токио. Нощувка.

ДЕН 5 – 13.10.2018 – Токио – планината Фуджи – Такаяма (около 530км, обща продължителност на пътуването около 5,50ч)
(Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 06:30ч. Моля да подготвите ръчен багаж за 1 нощувка в Такаяма).
Ранно отпътуване (закуската ще е в пакет) от хотела в Токио за планината Фуджи. След около 2 часа пътуване с автобус, ще направим фото пауза с най-високата планина в Япония и върха Фуджи (3776м). Планината е смятана за свещена. Всеки японец, поне веднъж в живота си, трябва да я изкачи, за да достигне до духовно извисяване.
Качване на влака Стрела до Нагоя. От Нагоя продължаваме към Такаяма с редовен влак.
Пристигане на ж.п. гарата в Такаяма късния следобед.
Трансфер до хотела в Такаяма.
Настаняване и нощувка в риокан (ще спим в японски тип стая - tatami) Takayama Ouan Hotel 3* или подобен.

ДЕН 6 – 14.10.2018 Такаяма – Ширакава-го – Киото (около 325км, около 5ч с автобус)
Закуска.
Днес денят ни ще започне с посещение на сутрешния пазар и свободно време за пазаруване.
Продължаваме с посещение на старата част на града и добре запазените сгради от периода 1600-1868г, когато Такаяма е бил водещ занаятчийски и търговски център. Ще влезем в стара японска къща от времето на периода Едо, на една от най-известните фамилии занаятчии в Такаяма – Kusakabe. Ще надникнете в къщата, в която те успешно са развивали своя бизнес – лихварство.
Следва обяд (включен в цената) в района на една от най-старите улици в града Kamisannomachi.
Продължаваме деня с пътуване с автобус (около 50км) до типично японско планинско градче - Ogimachi, част от световното наследство на ЮНЕСКО в местността Shirakawa-go. Намира се високо в планината Хаку. В района има около 200 къщи, които са с над 250 годишна история. Характерната за тях архитектура - Gassho-zukuri са стръмните стигащи до земята покриви на къщите. Gassho-zukuri означава „посторени като ръце за молитва“) – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата. Обиколката започва от панорамната тераса над Ogimachi.
Трансфер с автобус до Киото (около 4ч).
Пристигане и настаняване в хотел Tokyu Stay Kyoto Ryogaemachi-dori 3* или подобен в Киото. Вечеря в хотела (включена в цената). Нощувка.

ДЕН 7 – 15.10.2018 Киото
Закуска.
Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото.
Започваме с посещение на замъка Nijo-jo, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо (1603-1867). Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм с изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на храма Sanju-san-gen-do или известен още като Храма на 1001 статуи на Буда, където ще видим в центъра статуя на богинята Канон – Богинята на милосърдието, а от двете й страни в редици по десет, дървени статуи в човешки размер на същата богиня, всички те разположени в дълга 120м храмова постойка.
Ще вземем участие в чаена церемония в Киото.
Свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следобеда – свободно време и разходка в квартала Гион – старата част на Киото, осеяна с множество ресторанти, магазини и тесни улички.
Свободно време. Нощувка в Киото.

ДЕН 8 – 16.10.2018 Киото - Нара - Осака (57км, около 0,50ч трансфер)
Закуска.
Отпътуване за Осака, като по пътя ще спрем за разглеждане в Нара.
Нара е първата постоянна столица на Япония, която е основана през 710г. В следващите няколко десетилетия, обаче, влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около част път от Осака и Киото.
Ще посетим храма Todaiji и Kasuga, разположени в Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града, известно с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дрожелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях.
Храмът Todaiji е построен през 752г и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храма толкова силно влияе и върху държавните въпроси, че през 784г се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока. Ще посетим основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Важна атракция в храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете да минете през нея, ще получите просветление в слеващия си живот.
Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще обядваме в местен ресторант (включен в цената).
След края на ексурзията, се придвижваме към хотел Osaka Plaza Hotel 3* или подобен в Осака – настаняване и свободно време. Нощувка.

ДЕН 9 – 17.10.2018 Осака
Закуска.
Полудневна обиколка на Осака, като ще започнем с разходка по популярната търговска улица „Дотонбори”, разположена на брега на едноименния канал. Улицата впечатлява с многобройните си неонови реклами на големи магазини и ресторанти.
Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.
Следобеда свободно време. Нощувка.

ДЕН 10 – 18.10.2018 Осака – Франкфурт – София
Ранно отпътуване (закуската е в сух пакет) за летище Кансай за полет до Франкфурт в 10:05ч.
Кацане в 15:00ч във Франкфурт. Прехвърляне на полет до София в 19:00ч и кацане в България в 22:10ч.

Полезна информация

Анулации:

В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

- до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка;

- от 59 дни до 31 дни-депозита;

- от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор;

Разписание на полетите:
09.10 СОФИЯ 14:00 ФРАНКФУРТ 15:20
09.10 ФРАНКФУРТ 18:05 ТОКИО 12:15 +1 (кацане на 10.10)
18.10 ОСАКА 10:05 ФРАНКФУРТ 15:00
18.10 ФРАНКФУРТ 19:00 СОФИЯ 22:10

Важна информация:
• Цената е валидна при група от минимум 20 туриста.
• Пътуването до Япония е безвизово и не са необходими специални ваксини.
• Краен срок за уведомление за събран минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 21 дни преди заминаването.
• Доплащането става в срок до: 24.08.2018г.
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване/, подписан договор за организирано пътуване и депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лева.
• Плащането се извършва в брой или по банков път.
• Цените са изготвени при курс 100¥=0,77 ЕUR и при увеличение или намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата; • Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.