Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Сърбия

Разпечатайте офертата

Дървенград и железницата - Шарганска осмица

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус

Цена 120 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София -Вишеград - София

2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

Дати на отпътуване: 19.05; 23.06; 15.09; 13.10.18;

1 ден: София – Дървенград – Каменград – Вишеград – 460 км.

Отпътуване от София в 6.00 часа от ул. Оборище и площад Александър Невски по маршрут София - Ниш - Кралево - Вишеград. Пътят преминава живописно през Овчаро - Кабларската клисура, езерото Междувршие и красивата панорама на планинските ридове Овчар и Каблар. Посещение на "Дървения град" - Мечавник - първият град, построен от Емир Кустурица. Възможност за разходка сред дървените къщички, по високи каменни стъпала и уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените и стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности: Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич. Разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта и киното. Филмова прожекция с продължителност около 15 минути. Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 300 метра по наклон и се изминава пеша. Отпътуване към Вишеград. Във Вишеград се намира втория етно град след Дървенград, построен от Емир Кустурица – Каменград. Наречен - Града на Андрич. Разходка по главната улица и площада, където се намират сгушени китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария и кино. Свободно време. Възможност за вечерна прожекция в киносалона в каменния град. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Вишеград – София - 460 км.

Закуска. Освобождаване на хотела. Разходка по Вишеградски мостове, известен от романа на Иво Андрич "Мостът на Дрина". Познат още като Мостът на Мехмед паша Соколович, символ на културите и религиите на хората от двете страни на реката, на босненците и сърбите, под защитата на ЮНЕСКО. Свободно време за сутрешно кафе или по желание възможност за разходка с корабче по река Дрина. Отпътуване към България преди обед. Спирка на Шарганска осмица. Възможност за разходка с влакчето на "Шарганска осмица" - не просто железница, а исторически музей, движещ се по стоманен път. Ретро влакчето разказва историята на сръбската железница по време на романтичната разходка в Мокра Гора, предстaвляваща границата между долините Кремна и Мокра Гора /билетчето за влака не е включено в цената/. Отпътуване към София. Пристигане късно вечерта на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

*ВАЖНО:

Разходката с влакчето на "Шарганска осмица" не е гарантирана, в случай че обектът не работи - туристическата агенция си запазва възможността да замени посещението с друг обект или свободно време.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.