Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Празници в Гърция

Разпечатайте офертата

22-ри Септември на остров Лефкада - 18.09.20.

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 249 лв.

Информация за програмата
Сподели

22-РИ СЕПТЕМВРИ НА ОСТРОВ ЛЕФКАДА И КРУИЗ ОСТРОВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ - 7 ОСТРОВА

Маршрут: София - остров Лефкада - София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Дата на отпътуване: 18.09.20.

1 ден: София – о-в Лефкада (около 675 км)

Отпътуване от София в 23.30 от ул. Оборище и площад “Александър Невски“ по маршрут София – о-в Лефкада. Преминаване през специално изградения в Гърция тунел под морето.

2 ден: остров Лефкада

Пристигане на остров Лефкада преди обяд. Настаняване в хотела. Свободно време или пожелание пешеходна разходка в град Лефкада: Централният площад; църквата Св. Спиридон, построена през 1685 г. от венецианците; Кметството; църквата „Св. Мина” и Катедралата. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: остров Лефкада - Нидри и круиз Островно приключение - Йонийски острови (около 30 км)

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) целодневна екскурзия - круиз „Седем Йонийски острова”(продължителност около 9 часа; с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни - най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; остров Кефалония с посещение на градчето Фискардо; остров Итака - разходка в едноименният град на острова на Одисей; пещерите на остров Меганиси; островите на семейство Онасис - Скорпиос и Скорпиди; остров Мадури - известен със своята вечнозелена растителност. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: остров Лефкада (около 50 км)

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) посещение на манастира Панагия Фанеромени - най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида, плажа „Катизма“- един от най-добрите на острова. Прибиране в хотела късният следобяд. Вечерта по желание (срещу допълнително заплащане) WHITE PARTY. Изживейте най-забавното и удивително парти на кораб! Вечерно парти на борда на кораб с дрес код БЯЛО и много забавления.... Не забравяйте да си вземете банските костюми..., защото ви предстои и нощно къпане! Нощувка.

5 ден: остров Лефкада – София (около 675 км)

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и пл. Александър Невски.

*ВАЖНО: Възможна е промяна в последователността на програмата!

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • 3 нощ. със закуски в хотел 2*/3*
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 г.
 • Пътни такси
 • Пешеходна разходка в столицата на остров Лефкада
 • Водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните обекти
 • Такса престой в Гърция: 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
 • Вечери
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г. до 79 г. - 9.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 79 г. не се застраховат!
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“.
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 20.30ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • Допълнителните екскурзии обявени в програмата:

- Круиз Островно приключение – Йонийски острови с включен обяд на кораба – 60 лв. на човек; деца до 11.99г - 30 лв. (при мин. 20 човека)

- Обиколка на острова с посещение на манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма" - 20 лв. на човек; деца до 11.99г - 10 лв. (при мин. 20 човека)

- WHITE PARTY - Вечерно парти на борда на кораб с дрес код БЯЛО - цена за възрастен 20 лв. (при мин. 20 човека)

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.