Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в Гърция

Разпечатайте офертата

Мини почивка на остров Лефкада - 26.06. | 11.09. | 25.09.24

5 Дни / 4 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цени от 545 лв.

Информация за програмата
Сподели

МИНИ ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЛЕФКАДА И КРУИЗ ОСТРОВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ - 7 ОСТРОВА

Маршрут: Пловдив - София - остров Лефкада - София - Пловдив

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски / 4 вечери

Дата на отпътуване: 26.06. | 11.09. | 25.09.24

1 ден: Пловдив - София – о-в Лефкада

Отпътуване от Пловдив в 5.30 ч от спирката на ОББ срещу хотел Тримонциум; от Пазарджик в 6.30 часа от Старата автогара; от София в 07.30 от ул. Оборище и пл. Александър Невски по маршрут София – о-в Лефкада. Спирка в Превеза за пешеходна разходка из красивите улици на града и време за обяд. Преминаване през специално изградения в Гърция тунел под морето. Пристигане на остров Лефкада. Настаняване в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ден: остров Лефкада

Закуска. Туристическа разходка до центъра на града - Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, построена през 1685 г. от венецианците, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата. Свободно време. След обед по желание посещение на манастира "Панагия Фанеромени"-най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида и плажа „Катизма“- един от най-добрите на острова.Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: остров Лефкада - Нидри и круиз Островно приключение - Йонийски острови

Закуска. Свободно време или по желание - Целодневна екскурзия с корабче до седем от Йонийските острови.

Ще имате възможност да разгледате най-атрактивните Йонийски острови: Плуване на плажа Порто Кацики , след което се отправяме към о. Кефалония /най-големият йонийски остров/, посещение на селцето Фискардо; остров Итака – острова на Одисей - плуване; остров Меганиси – пещера Папаниколи; акустиране на о.Скорпиос за кратко плажуване , виждаме о.Спарти и о.Кастри , бивша собственост на Онасис, след което се отправяме към о. Мадури - известен със своята вечнозелена растителност, собственост на фамилията Валаоритис. Круизът се реализира от пристанището на Нидри и е с включен обяд. Продължителност - около 9 часа / препоръчваме аква обувки, бански ,слънчеви очила и шапка /. Вечеря. Нощувка.

4 ден: остров Лефкада - Парга

Закуска. Свободно време за плаж или по желание - Екскурзия до Парга и древния „Оракулът на Смъртта” – Некромантио (целодневна). Открийте скритата красота на Епир и се върнете назад във времето. Турът започва с посещение на НЕКРОМАНТИО – Оракул, като този в Делфи и Додони, но със свой уникален характер и история. Наречен „Оракулът на смъртта” той е построен на вратата на Хадес и е ползван в древността от живите да комуникират със свои починали близки и роднини, да получат отговори на въпроси и помощ от тях. Екскурзията продължава към Парга – живописен курорт на брега на Йонийско море, разположен на прекрасните заливи Валтос и Крионери. Тук ще имате възможност за обяд, разходки, фотосесии или плаж. /Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства/. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: остров Лефкада – София - Пловдив

Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване от хотела. Спирка в красивия град Янина, пешеходна разходка из града: крепостта с цитаделата, джамията Аслан паша, Фетие джамия, гробницата на Али паша, Византийския музей, улица Галиварди, Археологическия музей, общината и др . Свободно време за обяд. Отпътуване за България. Кратки спирки за почивка по пътя. Късно вечерта - пристигане в София и Пловдив.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: 100 % при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на фирмата. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.