Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Празници в Италия

Разпечатайте офертата

22-ри Септември: Перлите на Италия - Болоня - Рим - Венеция

9 Дни / 7 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цени от 739 лв.

Информация за програмата
Сподели

22-РИ СЕПТЕМВРИ В ИТАЛИЯ

ПЕРЛИТЕ НА ИТАЛИЯ

РИМ - БОЛОНЯ - ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ

Маршрут: София - Загреб - Болоня - Флоренция - Рим - Неапол - Венеция - София

9 дни / 7 нощувки / 7 закуски

Дата на отпътуване: 14.09.20.

1 ден: София - Загреб

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски.Транзитно преминаване през СЪРБИЯ. Вечерта - пристигане в ЗАГРЕБ. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Падуа - Монтекатини

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане ПАДУА. Разглеждане на централната градска част - "Прато дела Вале" с уникални скулптурни композиции и църквата "Св. Антоний"- патрон на града. Отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Флоренция - Рим

Закуска. Отпътуване за ФЛОРЕНЦИЯ. Пешеходна обиколка - църквата "Санта Кроче", катедралата "Санта Мария дел Фиоре", къщата на Данте, площада на Сеньорията, галерия Уфици, "Понте Векио", Палацо Векио и др. Свободно време. Отпътуване за РИМ. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Рим

Закуска. Отпътуване за РИМ. Посещение на църквата "Сан Клементе". Панорамна ешеходна обиколка на града - Колизеума, Римските форуми, хълма "Капитолия", хълма "Палатино", монумента на Виктор Емануил II, Пантеона, фонтана Ди`Треви, площад "Испания" и др. Свободно време. Нощувка.

5 ден: Рим

Закуска. Отпътуване за центъра на РИМ (с градски транспорт). Посещение на площада и базиликата "Свети Петър" и Ватиканските музеи /по желание/. Разходка за разглеждане на Кастел Сан Анжело (отвън), Съдебната палата, площад "Навона" и др, Свободно време. Нощувка.

6 ден: Помпей - Неапол

Закуска. Отпътуване за ПОМПЕЙ - разглеждане на останките от античния град. Отпътуване за НЕАПОЛ - разглеждане на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра "Сан Карло", площада на Кметството, църквата "Сан Франческо ди Паола", галерията "Умберто I" и др. Свободно време. Нощувка.

7 ден: Болоня - Лидо ди Йезело

Закуска. Отпътуване за БОЛОНЯ. Разглеждане на историческия център на града - площад Маджоре, площада и фонтана на Нептун, Катедралата, Базиликата Сан Петронио, наклонените кули "Гаризенда" и "Азинели" и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден: Венеция - София

Закуска. Отпътуване за ВЕНЕЦИЯ. Отпътуване от пристанището "Пунта Сабиони" с корабче до Венеция. Разглеждане на стара ВЕНЕЦИЯ - Моста на въздишките, двореца на Дожите /отвън/, Ла Пиацета, Камбанарията, площада и базиликата "Сан Марко", моста "Риалто" и др. Свободно време. Около 17.00 ч. - отпътуване от Венеция за Пунта Сабиони. Отпътуване за България с транзитно преминаване праз Словения, Хърватия и Сърбия. Нощен преход.

9 ден: София

Пристигане в България след 16.00 ч. на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • 7 нощувки със закуски в хотели 2*/3*/1 нощувка в района на Загреб, 1 в Лидо ди Йезоло, 4 нощувки в къмпинг 3* в околностите на Рим, 1 нощувка в околностити на Флоренция (Монтекатини Терме)/
 • туристическа програма в определените според маршрута градове и туристически обекти
 • такси резервации и административни разходи
 • екскурзоводско обслужване на български език по маршрута и лицензирани местни екскурзоводи за обиколките във Флоренция и Рим /с изключение на музеите, които имат изричното изискване за екскурзовод, който може да бъде нает от самия музей срещу допълнително заплащане/
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица до 69 г.
 • водач от Агенцията

Цената не включва:

 • входните такси за музеите и туристическите обекти
 • корабче до Венеция - 45 лв. (задължително доплащане)
 • билети за градски транспорт (1.50 €) или дневна карта (6 €) за метро и автобус в Рим
 • градска такса в хотелите (задължително се заплаща от туристите на рецепцията на хотелите)
 • наем слушалки за екскурзоводски беседи в музеите на различни езици
 • Помпей с екскурзовод и слушалки /около 10 евро при мин. 25 тур. + вход/
 • Ватикански музеи с екскурзовод и слушалки /около 10 евро при мин. 25 тур + вход/
 • застраховка "Отмяна на пътуване"
 • медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец - 10 лв за лица от 70 до 79 г. Лица над 79 г. не се застраховат! (задължително доплащане)
 • доплащане за отпътуване от Пловдив в 04.30ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.

*ВАЖНО:

В къмпинга стаите са луксозно обзаведени, имат климатик и хладилник, но няма хавлии в банята. Желателно е туристите да носят такива - доплащането е около 3 евро, в случай, че ползват на място.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.