Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Празници в Италия

Разпечатайте офертата

22-ри Септември: Перлите на Италия - Болоня - Рим - Венеция

9 Дни / 7 Нощувки
Автобус

Цени от 739 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Загреб - Болоня - Флоренция - Рим - Неапол - Венеция - София

9 дни / 7 нощувки / 7 закуски

Датa на отпътуване: 15.09.18.

1 ден: София - Загреб

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. Оборище и пл. Ал. Невски.Транзитно преминаване през СЪРБИЯ. Вечерта - пристигане в ЗАГРЕБ. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Падуа - Монтекатини

Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане ПАДУА. Разглеждане на централната градска част - "Прато дела Вале" с уникални скулптурни композиции и църквата "Св. Антоний"- патрон на града. Отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден: Флоренция - Рим

Закуска. 8.45 ч. - Отпътуване за ФЛОРЕНЦИЯ. Пешеходна обиколка - църквата "Санта Кроче" /4 €/, катедралата "Санта Мария дел Фиоре", къщата на Данте, площада на Сеньорията, галерия Уфици, "Понте Векио", Палацо Векио и др. Свободно време. Отпътуване за РИМ. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Рим

Закуска. 8.30 ч. - Отпътуване за РИМ. Посещение на църквата "Сан Клементе". Панорамна ешеходна обиколка на града - Колизеума, Римските форуми, хълма "Капитолия", хълма "Палатино", монумента на Виктор Емануил II, Пантеона, фонтана Ди`Треви, площад "Испания" и др. Свободно време. Нощувка.

5 ден: Рим

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за центъра на РИМ (с градски транспорт). Посещение на площада и базиликата "Свети Петър" и Ватиканските музеи /по желание/. Разходка за разглеждане на Кастел Сан Анжело (отвън), Съдебната палата, площад "Навона" и др, Свободно време. Нощувка.

6 ден: Помпей - Неапол

Закуска. Отпътуване за ПОМПЕЙ - разглеждане на останките от античния град. Отпътуване за НЕАПОЛ - разглеждане на историческия център: Кастел Нуово, Палацо Реале, театъра "Сан Карло", площада на Кметството, църквата "Сан Франческо ди Паола", галерията "Умберто I" и др. Свободно време. Нощувка.

7 ден: Болоня - Лидо ди Йезело

Закуска. 8.30 ч. - отпътуване за БОЛОНЯ. Разглеждане на историческия център на града - площад Маджоре, площада и фонтана на Нептун, Катедралата, Базиликата Сан Петронио, наклонените кули "Гаризенда" и "Азинели" и др. Свободно време. Отпътуване за Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 ден: Венеция - София

Закуска. 8.30 ч. - Отпътуване за Венеция. 09.00 ч. - отпътуване от пристанището "Пунта Сабиони" с корабче до Венеция. Разглеждане на стара ВЕНЕЦИЯ - Моста на въздишките, двореца на Дожите /отвън/, Ла Пиацета, Камбанарията, площада и базиликата "Сан Марко", моста "Риалто" и др. Свободно време. 17.00 ч. - отпътуване от Венеция /от хотел Габриели/ за Пунта Сабиони. 17.00 ч - отпътуване за България с транзитно преминаване праз Словения, Хърватия и Сърбия.

9 ден: София

Пристигане в България след 16.00 ч. на ул. Оборище и пл. Ал. Невски.

Полезна информация

*ВАЖНО:

В къмпинга стаите са луксозно обзаведени, имат климатик и хладилник, но няма хавлии в банята. Желателно е туристите да носят такива - доплащането е по 3 евро, в случай, че ползват на място.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.