Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Празници в Македония

Разпечатайте офертата

Предколеден Уикенд в Кратово

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус

Цени от 140 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Крива Паланка - Кратово - София

2 дни / 1 нощувкa / 1 закуска / 1 вечеря

Датa на отпътуване: 01.12.18.

1 ден: София - Крива Паланка - Кратово

Отпътуване от София в 7.30 ч. от ул. Оборище и площад ”Александър Невски" по маршрут Гюешево - Крива Паланка. Свободно време в Крива Паланка с възможност за посещение на църквата ”Св. Димитър” и съботния пазар. Отпътуване за Кратово. Настаняване в хотел. Следобед - пешеходна разходка с местен екскурзовод в старата част на Кратово - град на парите, мостовете и кулите. Някога Кратово е бил важен рударски център, а тукашните търговци обикаляли със стоките си целия свят. И днес са запазени като паметници от това време редица стари къщи, турски мостове над Кратовската река, живописните кули-крепости, в които богаташите пазели своите съкровища. Тържествена вечеря с богато меню и музика на живо. Нощувка.

2 ден: Кратово - Лесновски манастри - София

Закуска. Посещение на Лесновския манастир ”Свети Архангели”, разположен в местност с неповторима природна красота. Връщане в Кратово и обяд в ресторанта на хотела. Отпътуване за България. Пристигане в София на ул. Оборище и площад ”Александър Невски” късния следобед.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 30 % депозит при подписването на договорът за организирано пътуване и доплащане на остатъка от сумата до 14 дни преди отпътуването.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.