Преференциална оферта

Истанбул и Църквата на 1-во число, която сбъдва желания

Празници в Унгария

Разпечатайте офертата

Предколедна Будапеща с посещение на Виена - 17.12.20.

4 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 215 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРЕДИ КОЛЕДА В УНГАРСКАТА СТОЛИЦА БУДАПЕЩА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ВИЕНА

Маршрут: София - Будапеща - Виена - София

4 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Дата на отпътуване: 17.12.20.

1 ден: София – Будапеща: 780 км.
Отпътуване в 06.00 ч. от София, площад „Ал. Невски” и ул. Оборище за Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия. Вечерта пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Будапеща - Виена

Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи или шопинг. По желание (с допълнително заплащане - 20 евро при мин. 25 туристи) целоднодневна екскурзия до столицата на Австрия – Виена. Панорамна обиколка на града: двореца "Белведере" (парка) - построен в бароков стил по поръчка на принц Евгений Савойски; Виенската опера - един от символите на града; главната резиденция на Хабсбургите - двореца Хофбург; представителния булевард "Рингщрасе" изграден на мястото на старата крепостна стена; Парламента с фонтана на Атина Палада; Кметството - пищна сграда в неоготически стил; къщата на Хундертвасер - с многоцветни стени, вълнообразни подове, дървета считащи се за живеещи в къщата и растящи през прозорците; Уно Сити със сградите на ООН. Пешеходна разходка в стария център на града - площад "Мария Терезия" с паметника на великата императрица, където са и двата музея - Природонаучен и История на изкуството; площад "Грабен" и статуята на чумата от 17 в. посветена на Света Троица; катедралата "Свети Стефан" - най-голямата и най-висока църква във Виена цели 136 метра с готическа фасада и бароков интериор; оживената улица "Кертнерщрасе" и др. Свободно време за обяд и разходка.Връщане в Будапеща. Нощувка.

3 ден: Будапеща
Закуска. Туристическа програма по желание в Будапеща (с допълнително заплащане): панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод на български език: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци. По желание разходка с корабче по р. Дунав ( с допълнително заплащане), ако позволяват атмосферните условия. Свободно време. Отпътуване за България около 19.00 ч. Нощен преход

4 ден: Будапеща – София: 780 км.
Пристигане в София преди обяд на площад „ Александър Невски“ и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Пътни такси
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:

 • Музейни такси: около 20 евро ( около 5820 форинта)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Задължително доплащане на медицинска застраховка на ЗК Евроинс с покритие 2 000 евро - 5 лв. за хора до 64 г.; 10 лв. от 65г. до 74 г; Лица над 74 г не се застраховат!
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 04.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • Допълнителни екскурзии:

- Целодневна екскурзия до Виена – 40 лв. при мин. 20 туристи (не включва входните билети)

- Вечеря в типичен ресторант – чарда – 52 лв. при мин. 25 туристи

- Разходка с корабче по р. Дунав – 30 лв. при мин. 25 туристи

- Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод - 20 лв. при мин. 25 туристи (не включва входните билети)

*ВАЖНО:

- Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

- За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани туристи.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.