Преференциална оферта

Нова година'20 в Истанбул от 249 лв.

Празници в Унгария

Разпечатайте офертата

Предколедна Будапеща - без нощен преход - 19.12.19.

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 265 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРЕДИ КОЛЕДА В УНГАРСКАТА СТОЛИЦА БУДАПЕЩА С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА ДВОРЕЦА ГЬОДЬОЛЬО И ТРИТЕ СТАРИ СТОЛИЦИ НА УНГАРИЯ - СЕНТЕНДРЕ - ВИШЕГРАД - ЕСТЕРГОН

Маршрут: София - Будапеща - Вишеград - Естергом - Сентендре - София

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Дата на отпътуване: 19.12.19.

1 ден: София – Будапеща: 780 км.
Отпътуване 6.00 ч. от София, паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара за Унгария. Пристигане вечерта в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка в Будапеща.

2 ден: Будапеща
Закуска. Тур. програма в Будапеща: панорамна обиколка с автобус: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Музеят на изящните изкуства, Рибарските кули, Кралският дворец, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт, Остров на Маргарита. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща Ваци.По желание разходка с корабче по р. Дунав (с допълнително заплащане 15 евро за възрастен и 8 евро за дете до 12 г.). Свободно време.Следобяд по желание полудневен тур до град Гьодьольо (с допълнително заплащане 15 евро за възрастен и 10 евро за дете до 12 г.), чиято местност е притежавана през Средновековието от крупния унгарски земевладелец Антал Грасалкович, който построява през 1741 г. за себе си и своето семейство най-големия в Унгария бароков дворец. След изчезване на фамилията Грасалкович унгарската държава завладява тези места, но скоро след това ги подарява с принадлежащия към тях дворец на австрийския кайзер и унгарски крал Франц Йозеф. Дворецът става любим на неговата съпруга Елизабет – Сиси, и през втората половина на 19 в. става нейна предпочитана резиденция. Посещение на двореца Гьодольо. Нощувка в Будапеща.

3 ден: Будапеща - Вишеград - Естергом - Сентендре
Закуска. Свободно време в Будапеща за посещение на музеи по интереси или шопинг.
По желание (с допълнително заплащане-20 Евро при мин. 25 туристи 10 евро - за деца до 12 г.) еднодневна екскурзия до най-емблематичните градове в Унгария и за унгарската история: Вишеград – Крепостта от римско време Понте Навата, Двореца на Матияш Корвин в стил ренесанс; Естергом – или още наречен унгарския Рим, Цитаделата на унгарския католицизъм, Резиденция на естергомските архиепископи, родното място на първия унгарски крал Св.Ищван; Сентендре – изключително живописен град, кръстен на Св.Андрей, с барокови къщи, сръбски православни църкви, средиземноморска атмосфера, известен още като Града на марципана. Връщане в Будапеща. По желание вечеря в типичен ресторант – чарда (с допълнително заплащане 26 евро). Нощувка в Будапеща.

4 ден: Будапеща – София: 780 км.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на паркинга на Автогара Сердика (Трафик Маркет) пред Централна ЖП гара.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Панорамна обиколка на Будапеща
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:

 • Музейни такси - около 5400 форинта ~20 €
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – лв.
 • Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец за лица (задължително доплащане):

- до 65 г. - 5 лв.
- от 65 г. до 70 г. – 7 лв.
- от 70 г. до 75 г. – 9 лв.
- от 75 г. до 79 г. – 13 лв.
Лица над 79 г. не се застраховат!

 • Допълнителни екскурзии:

- Еднодневна екскурзия: Вишеград, Естергом и Сентендре – 40 лв. / 20€ при мин. 25 туристи (не включва входните билети – около 9 евро / 1800 форинта); 20 лв. / 10 € - за деца до 12 г.

- Полудневна екскурзия до любимата резиденция на императрица Елизабет – Сиси двореца в Гьодьольо - 30 лв. /15 € за възрастен и 20 лв. / 10 € за дете до 12 г. (не вкл.входни такси - около 2500 форинта)

- Вечеря в типичен ресторант – чарда – 52 лв. / 26€ за възрастен при мин. 25 туристи, 26 лв. / 13 € -за деца до 12 г.

- Разходка с корабче по р. Дунав – 30 лв. / 15€ при мин. 25 туристи

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брои от 20 записани турист

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.