Преференциална оферта

Фестивал на лалето в Истанбул - 135 лв.

Почивки в Гърция

Разпечатайте офертата

Почивка на о-в Лефкада 2019 /чартър/ - 03.07; 28.08.19;

8 Дни / 7 Нощувки
Самолет

Цени от 869 лв.

Информация за програмата
Сподели

1 ден: София – Лефкада
Отпътуване от София в 23.30 от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Кулата – Козани – Йоанина – Превеза – о-в Лефкада. Нощен преход.

2 ден: м-ра „Панагия Фанеромени“ – Лефкада
Пристигане на острова. Посещение на манастира „Панагия Фанеромени” - закрилница на остров Лефкада в селцето Фрини. Според легендите на това място в древността е имало мраморен храм, посветен на Артемида. По-късно, когато тук идват първите християни храмът е бил разрушен и местните построяват църква, която посветили на Богородица. Друга легедна допълва историята на манастира. Иконописецът се подготвял да рисува икона на Богородица и когато погледнал към платното видял, че тя вече е нарисувана, а той трябвало само да я оцвети, от тук идва и името и „фанеромени“- разкрита. Иконата, която днес се намира в манастира е копие на оригиналната, но местните считат, че тя носи същата сила. Свободно време за красиви панорамни снимки на столицата и нейните околности с прекрасни пясъчни плажове, контрастиращи с лазурното синьо море. Ще се насладите на великолепни гледки към плажовете Катисма, Милос и Агиос Николаос. Пристигане в хотела и настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.

3 ден: Лефкада
Закуска. Свободно време за плаж. Нощувка.

4 ден: Лефкада – круиз Йонийски острови
Закуска. Свободно време за почивка, разходки или по желание и срещу допълнително заплащане, можете да се насладите на морска разходка Йонийски острови с круизен кораб.
В 08:45 часа ще се отправим към пристанището Нидри, откъдето започва нашето морско приключение. Първата ни спирка е „визитната картичка“ на остров Лефкада - плажът „Порто Кацики“. Време за снимки и отплаваме към следващата ни спирка - остров Итака, родният дом на Одисей. Ще слезем на острова за разходка. Продължаваме към остров Кефалония – най-големият остров от групата Йонийски острови, където ще имаме време за разходка в пристанищното селище Фискардо. От тук тръгваме обратно към остров Лефкада, като по пътя си ще минем покрай остров Меганиси, където ще видим пещерата на Папа Николис и за финал, преди да акостираме ще се запознаем с приказната история на остров Скорпио – частен остров, до скоро собственост на фамилията Онасис, а от 2013 г. е собственост на дъщерята на руският милиардер Риболовлев. Пристигане на пристанище Нидри. Прибиране в хотела, свободно време. Нощувка.

5 ден: Лефкада – Парга – Некромантио
Закуска. Свободен ден за плаж, почивка и разходки или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Парга и Некромантио. В този ден ви предлагаме едно пътуване до живописната Парга и Некромантио. Отпътуване към останките от светилището Некромантио. Легендата разказва, че от тук душите на мъртвите са се отправяли към царството на Хадес. Продължаваме към Парга – едно от най-колоритните градчета по Йонийското крайбрежие. Ще ви плени изумрудения залив, живописните разноцветни къщи, накацали анфитеатрално по склона към морето, малките магазинчета отрупани с ръчно изработени стоки, таверните с прясна морска храна и старата венецианска крепост извисила се в края на залива. Свободно време. Връщане в хотела. Време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Лефкада
Закуска. Закуска. Свободно време за почивка или по желание и срещу допълнително заплащане полудневна екскурзия до столицата Лефкада. Пешеходна обиколка на столицата,по време на която, ще се разходим по централната улица на града - площад „Св. Спиридон“ и църквата „Св. Спиридон“, италианската църква „Св. Мина“, църквата „Пантократор“. По желание може да се посетят Етнографския музей и Фонографския музей. Свободно време. Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

7 ден: Лефкада – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.