Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в Гърция

Разпечатайте офертата

остров Закинтос - незабравимо приключение

5 Дни / 4 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 5 вота)

Цена 379 лв.

Информация за програмата
Сподели

остров Закинтос - незабравимо приключение

Маршрут: София - остров Закинтос - София

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски / 4 вечери

Дати на отпътуване: 05.05; 20.05; 22.09.21;

1 ден: София – остров Закинтос (около 850 км)
Отпътуване от София в 23.30 от пл. Александър Невски откъм ул. Оборище по маршрутКулата – Солун – Патра – Килини. Нощен преход.

2 ден: остров Закинтос

Преминаване през Рио Антирио, за да минем на полуостров Пелопонес по най-големия окачен мост в света /2252 метра/. От пристанище Килини с ферибот ще преминем на остров Закинтос. Настаняване в хотел. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

3 ден: остров Закинтос

Закуска. Свободно време или по желание (срещу допълнително заплащане) обиколка на острова с круизно корабче - от основното пристанище в столицата Занте започва приключението, преминавайки покрай източните брегове с неповторимите плажове и куротите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснете до неповторимата красота на „Сините пещери” и тюркоазенoмайните води на залива Скинари. Отправяте се към залива Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983 г . кораб, останките на който любопитните ни обективи запечатват на фона на отвесни бели скали. Преминавате през залива Лаганас, където впечатляващ е Националният морски парк, който е създаден на Закинтос, за да бъдат предпазени застрашените морски костенурки Caretta Caretta. Ще посетите Василикос – шедьовър на природата, рай за всички, които обичат морето. Връщане на пристанището и отпътуване към хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден: остров Закинтос

Закуска. По желание на туристите панорамна обиколка на острова - плажа Навагио, с възможност за панорамни снимки на целия залив, от специално направена за целта площадка. Посещение на столицата на острова, град Закинтос - площад „ Св. Марк „ с католическата катедрала, музея на Соломос и Калвос – едни от най - почитаните гръцки поети, площад „ Соломос „ – отразяващи типичната атмосфера, хълма Бохали, от където се открива спираща дъха панорамна гледка на целия остров. Кратка фотопауза. Свободно време за плаж на един от незабравимите плажове на острова Банана Бийч. Вечерта връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: остров Закинтос

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание (срещу допълнително заплащане) круиз с продължителност 3 часа – в търсене на костенурката Caretta Carreta и остров Маратониси. Oстровът е безлюден и е известен с факта, че именно тук костенурките снасят своите яйца. Лесно и бързо бягство по време на вашата ваканция, докато се наслаждаваме на кристално чистите води на Йонийско Море, ще имате възможност да заснемете уникални кадри на прочутата Caretta Caretta. Пауза за плаж. Връщане обратно. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден: остров Закинтос - София (около 850 км)

Закуска. Освобождаване на хотела. Ферибот от град Закинтос до Килини. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски откъм ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

 • транспорт с лицензиран автобус 2*/3*
 • такси за моста Рио – Антирио
 • фериботни такси и билети Килини – Закинтос – Килини
 • 4 нощувки със закуски и вечери на остров Закинтос - хотел 2*/3*
 • медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 64 г. на ЗК Евроинс
 • пътни такси
 • водач по време на пътуването

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г. до 74г. - 4.00 лв. (задължително доплащане). Лица над 74 г. се задължават сами да направят мед. застраховка и да я представят на туроператора.
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания
 • Такса престой в Гърция: 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително индивидуално на рецепцията на всеки хотел)
 • Доплащане за отпътуване от Пловдив в 20.00ч. (при минимум 20 човека и след потвърждаване 10 дни преди отпътуването) - 30.00 лв.
 • Допълнителни екскурзии:

- Целодневна обиколка на острова с круизно корабче – 60 лв. на човек; деца до 11.99г - 30 лв. (при мин. 20 човека)

- Панорамна обиколка до столицата на острова Занте – 60 лв. на човек; деца до 11.99г - 40 лв. (при мин. 20 човека)

- Круиз с продължителност 3 часа до остров Маратониси в търсене на Caretta Caretta – 50 лв. на човек; деца до 11.99г - 30 лв. (при мин. 20 човека)

*ВАЖНО:

 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

 • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
 • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За самолетните програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 15 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 14 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.