Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Празник на картофа в Клисура - 14.10.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 26 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Клисура-София

Дата на отпътуване: 14.10.18.

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 8.00ч. Пристигане в гр.Клисура.
Клисура влиза завинаги в българската история с подвига на клисурци по време на героичното Априлско въстание, проправило пътя на България към Освобождението от петвековно османско иго, с легендарния образ на Боримечката, както и с прочутите черешови топчета – символ на клисурската артилерия. Посещение на Историческия музей и участие в Празника на Картофа. Празникът е ежегоден и се провежда през втората половина на м.Октомври в събота.
В балканското градче се намира единственият по рода си в България и на полуострова Музей на картофа, затова честванията тук вече са традиционни. Тази година освен обичайната изложба на картофи с най-причудливи форми, в Клисура ще има и надпревара за най-голям, най-малък и най-вкусен картоф от тазгодишната реколта. Следва прерязване на лентите на изложбите, в които ще участват картофопроизводители от цялата страна.
Тържествата ще продължат с голям концерт и всенародно веселие на пл. „20 април 1876 г.”. Клисурци, не пропускат да изтъкнат, че тук се раждат най - сладките картофи, които могат да съперничат на най - известните родопски сортове. За това и тази земеделска култура е на особена почит в града. През 1986 г. в Червенаковата къща се създава уникална музейна сбирка, в която най - голяма атракция представляват впечатляващи със своите размери картофи. В деня на Празника на Картофа се организират различни конкурси: за най - красиво кулинарно изделие от картофи, за литературна творба, "Златен картоф"- за принос към уникалния празник и много други. От същата година датира и традицията да има Ден на картофа.
Късен следобяд отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.