Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Празник на тиквата в Севлиево - 12.10.24

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 9 вота)

Цена 47 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРАЗНИК НА ТИКВАТА В СЕВЛИЕВО 2023

Маршрут: София - Севлиево - София

Дата на отпътуване: 12.10.24

Отпътуване от пл. Ал.Невски и ул. Оборище в 7.30 ч. Кратка почивка по пътя.

Пристигане в град Севлиево. Посещение на архитектурно-етнографски комплекс Дандолови къщи. Състои се от 3 типични възрожденски къщи и работилница с дюкяни.

Посещение на Хаджистояновото училище построено през 1844 г., в което са разположени исторически и етнографски експозиции.

Разглеждане на експозицията на Художествената галерия на братята Асен и Илия Пейкови, открита в навечерието на 100 годишнината на световно известния скулптор Асен Пейков.

Участие в Празника на тиквата.

В центъра на града се организира тиквен базар с творчески работилници за моделиране и арт-ателиета, кулинарни изкушения, щандове за сувенири, тиквени произведения и бижута. На щанда „Тиквено семе от едно време“ ще почерпят със семки от тиква в ретро фунийки, каквито се предлагаха по улици и бакалии през миналия век.

Ценителите на изкуството ще видят изработени декоративни предмети и карвинг от тиква. Специално място на базара заемат различните сладки и солени тиквени изкушения, произведени от севлиевските майстор-готвачи.

Посещение на Крепост Хоталич локализирана на 4км от Севлиево.Построена е през V-VI век, а през X век българите я възстановяват, за да я направят своя защитна крепост срещу варварски нападения. Открити са 86 каменни постройки, накити, гривни, диадеми, монети, керамични съдове, оръдия от бита и др.

Отпътуване за София около 15 ч. По пътя разглеждане на средновековния град Хоталич. Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.