Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Фестивал на виното "Августиада" в С. Загора - 13.10.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 39 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Стара Загора-София

Дата на отпътуване: 13.10.18.

Отпътуване в 7:00 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Стара Загора. Града се слави с богата и интересна история.
През VІ в.пр.Хр. е съществувало тракийско поселение под името Берое. През ІІ в. римляните основават град Августа Траяна, на името на император Траян. В началото на VІ в. градът бива разрушен, след което е заселен от славянските племена, даващи му името Верея. В следващите векове града сменя още няколко имена. През Възраждането града взима дейно участие в националното движение за свобода. По време на Руско-турската война града е опожарен за трети път до основи. След Освобождението чешкия градостроител Лубор Байер прави плана, по който града възкръсва.Уникалното в строителството на този град са правите, перпендикулярно пресичащи се улици. В града ще посетим Градския исторически музей, най-голямото праисторическо поселение в България – Берекетската могила, античния форум „августа Траяна” – едно от най-монументалните съоръжения в едноименния римски град, уникалният Музей на религиите.
Фестивала на виното и културното наследство „Августиада 2018“. Той ще продължи три дни в Регионалния исторически музей с богата културна и бизнес програма и дегустация на вина.На превърналия се вече в традиционен фестивал всяка година си дават среща производители и ценители на вино, представители на хранително-вкусовия бранш и на бизнеса от страната и чужбина.
Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.