Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 2 нощ / 210 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Фестивал на Балканската черга- Шишковци - 22.09.24

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цена 35 лв.

Информация за програмата
Сподели

Фестивал на Балканската черга- Шишковци

Маршрут: София - Шишковци - София

Дата на отпътуване: 22.09.24

Фестивал на Балканската черга, майсторската скара и домашна ракия, фолклор и занаяти с гости от Сърбия и

Македония в селото на Владимир Димитров – Майстора - с. Шишковци

Отпътуване от пл. Ал.Невски и ул. Оборище в 8.00ч. Посещение на Художествената галерия "Вл. Димитров - Майстора" в Кюстендил. Посещение на Къща-музей „Вл. Димитров-Майстора“ в с.Шишковци.В селото е живял и творил известният художник Вл.Димитров - Мастора. Идва в с. Шишковци през есента на 1924 г. В шишковското поле Майстора сътворява изкуство от световна велична. „Ако има рай на земята — това е Кюстендилскят край със сърце с. Шишковци“ — споделя той в свое писмо. В селото има няколко обекта, свързани с живота и делото на Майстора. През 1972 г. е изграден центърът с дом-паметник , а през 1982 г. се открива и къща-музей на художника.


Участие във Фестивала на Балканската черга, който събира над 1500 участници от три държави
Кулинарен фестивал, народни борби и много песни, танци и веселие.
Международният форум стартира в петък следобяд, а закриването на празника е на следващана вечер. През цялото време българи, сърби и македонци ще имат възможността да се насладят на различни фолклорни изпълнения на едни от най-известните изпълнители и различни конкурси.
В центъра на селото на Майстора ще бъде организирана кулинарна изложба, наречена „Зелника на майстора“. В нея участници ще покажат уникално приготвени, баници, погачи, зелници и торти. Победители в проявата ще получат специално изработени грамоти.
Целта на фестивала според организаторите от сдружение “Роден край”, е да покажат бита и обичаите в балканския регион.
Връщане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.