Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 260 лв. 19.09.19. потвърдена!

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Фестивал на Балканската черга- Шишковци - 21.09.19.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 3 вота)

Цена 28 лв.

Информация за програмата
Сподели

Фестивал на Балканската черга- Шишковци

Маршрут: София - Шишковци - София

Дата на отпътуване: 21.09.19.

Фестивал на Балканската черга, майсторската скара и домашна ракия, фолклор и занаяти с гости от Сърбия и

Македония в селото на Владимир Димитров – Майстора - с. Шишковци

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 8.00ч. Посещение на Художествената галерия "Вл.Димитров - Майстора" в Кюстендил. Посещение на Къща-музей „Вл.Димитров-Майстора“ в с.Шишковци.В селото е живял и творил известният художник Вл.Димитров - Мастора. Идва в с. Шишковци през есента на 1924 г. В шишковското поле Майстора сътворява изкуство от световна велична. „Ако има рай на земята — това е Кюстендилскят край със сърце с. Шишковци“ — споделя той в свое писмо. В селото има няколко обекта, свързани с живота и делото на Майстора. През 1972 г. е изграден центърът с дом-паметник , а през 1982 г. се открива и къща-музей на художника.
Участие във Фестивала на Балканската черга, който събира над 1500 участници от три държави
Кулинарен фестивал, народни борби и много песни, танци и веселие.
Международният форум стартира в петък следобяд, а закриването на празника е на следващана вечер. През цялото време българи, сърби и македонци ще имат възможността да се насладят на различни фолклорни изпълнения на едни от най-известните изпълнители и различни конкурси.
В центъра на селото на Майстора ще бъде организирана кулинарна изложба, наречена „Зелника на майстора“. В нея участници ще покажат уникално приготвени, баници, погачи, зелници и торти. Победители в проявата ще получат специално изработени грамоти.
Целта на фестивала според организаторите от сдружение “Роден край”, е да покажат бита и обичаите в балканския регион.
Връщане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.