Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Уникалният Празник на яйцето в Павликени - 26.04.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 26 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Павликени-София

Дата на отпътуване: 26.04.18.

Тръгване от пл.Ал.Невски в 7.30 ч. за Павликени. За втора поредна година община Павликени ще организира Празник на яйцето. “Павликени е един от най-големите производители на яйца в България. Освен кулинарен, яйцето може да бъде и материал за приложни изкуства. Използва се също в козметичната индустрия и във фармацията", разкрива кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. В града работи една от най-големите фирми в България за производство на яйца, собственост на холандци, която осигурява за уникалния фест около 5000 яйца.
„Едно яйце - много възможности" е мотото на празника. Яйцето е символ на новия живот и от древни времена то се асоциира с вселената. Атрактивни са състезанията по хвърляне на сурови яйца в цел. Не липсват ентусиасти и за другитедисциплини, сред които спринт, слалом, щафета, кражба на яйца и дори руска рулетка, при която участниците се целят с яйца, едно от които сурово. За най-добрите има награди. Различни продукти от яйца ще бъдат представени в щандовете на площада. През целия ден на основната сцена ще се изявяват детски състави и местни самодейци.
Общината и местните хора са намерили находчив и уникален начина за забавление.
Девизът в герба на Павликени е „Античен и вечен“. Това не е случайно. В района на Павликени са открити следи от праисторическия човек. Тук е имало голям керамичен център през III-V век сл. Хр. Гипсовите тавани на помещенията били богато украсени с цветни растителни орнаменти. Разнообразен археологически материал - глинени съдове, лампи, бронзови апликации, накити, повече от 3700 сребърни римски монети, оброчни плочки, земеделски сечива и други находки разкриват бита на обитателите. Част от тези находки могат да се видят в Историческия музей. Там се намира и Вечният календар със загадъчните послания на Матей Преображенски – обект с национално културно значение. Посещение на Музея.
Тръгване за София около 17 ч. Пристигане вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.