Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Празник на розата в Стрелча - розобер и розоварна - 26.05.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Стрелча-София

Дата на отпътуване: 26.05.18.

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 7.30 ч. за гр.Стрелча. По пътя спиране в Панагюрище за почивка и разглеждане на забележителностите. Всяка година в последната събота на май в Стрелча се организира и провежда Празник на розата – колоритен и неповторим. Традиция за Стрелча е пролетният Празник на розата, известен в цялата страна. Той е не само символ на красотата, пренесена през вековете до наши дни, но и част от душевността на стрелчанина, традициите и начина му на живот. Празникът започва с ритуален розобер и продължава с избор на Царица на розите. Стрелча е най-големият розопроизводителен район в България - факт малко известен, но достатъчно значим.
През град Стрелча преминава Стрелчанска Луда Яна, на която има изградени 10 язовира. Неоценимо богатство са термоминералните води. В долината на Стрелчанска Луда Яна, богата с топлите си и студени изворни води, виреят плодове и зеленчуци, лозя и житни култури, лавандула, но основният поминък за населението е маслодайната роза.
Участие в Празника – на розобера, сред розовите масиви, с автентичен носии и песни на стрелчанките. Посещение на розоварната; разглеждане на обновения исторически музей и уникалният тракийски култов комплекс Жаба могила, съставен от гробница-мавзолей и светилище–храм. Свободно време. Връщане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.