Преференциална оферта

Фестивал на лалето в Истанбул - 155 лв.

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Празник на розата в Стрелча - розобер и розоварна - 16.05.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

ФЕСТИВАЛ НА РОЗАТА В СТРЕЛЧА

Маршрут: София - Стрелча - София

Дата на отпътуване: 16.05.21.

Отпътуване в 7.30ч. от пл. Ал. Невски и ул. Оборище - София. Кратък престой в гр. Панагюрище за почивка и разглеждане на забележителности.

Отпътуване за гр. Стрелча и Празника на розата - всяка година в края на месец май в Стрелча се организира и провежда Празник на розата – колоритен и неповторим. Традиция за Стрелча е пролетният Празник на розата, известен в цялата страна. Той е не само символ на красотата, пренесена през вековете до наши дни, но и част от душевността на стрелчанина, традициите и начина му на живот. Празникът започва с ритуален розобер и продължава с избор на Царица на розите. Стрелча е най-големият розопроизводителен район в България - факт малко известен, но достатъчно значим.
През град Стрелча преминава Стрелчанска Луда Яна, на която има изградени 10 язовира. Неоценимо богатство са термоминералните води. В долината на Стрелчанска Луда Яна, богата с топлите си и студени изворни води, виреят плодове и зеленчуци, лозя и житни култури, лавандула, но основният поминък за населението е маслодайната роза.
Участие в Празника – на розобера, сред розовите масиви, с автентичен носии и песни на стрелчанките. Посещение на розоварна, разглеждане на обновения исторически музей и уникалният тракийски култов комплекс Жаба могила, съставен от гробница-мавзолей и светилище–храм. Свободно време. Връщане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.