Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Празник на розата в Стрелча - розобер и розоварна - 30.05.20.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 32 лв.

Информация за програмата
Сподели

ФЕСТИВАЛ НА РОЗАТА В СТРЕЛЧА 2019

Маршрут: София - Стрелча - София

Дата на отпътуване: 30.05.20.

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 7.30 ч. за гр.Стрелча. По пътя спиране в Панагюрище за почивка и разглеждане на забележителностите. Всяка година в последната събота на май в Стрелча се организира и провежда Празник на розата – колоритен и неповторим. Традиция за Стрелча е пролетният Празник на розата, известен в цялата страна. Той е не само символ на красотата, пренесена през вековете до наши дни, но и част от душевността на стрелчанина, традициите и начина му на живот. Празникът започва с ритуален розобер и продължава с избор на Царица на розите. Стрелча е най-големият розопроизводителен район в България - факт малко известен, но достатъчно значим.
През град Стрелча преминава Стрелчанска Луда Яна, на която има изградени 10 язовира. Неоценимо богатство са термоминералните води. В долината на Стрелчанска Луда Яна, богата с топлите си и студени изворни води, виреят плодове и зеленчуци, лозя и житни култури, лавандула, но основният поминък за населението е маслодайната роза.
Участие в Празника – на розобера, сред розовите масиви, с автентичен носии и песни на стрелчанките. Посещение на розоварната; разглеждане на обновения исторически музей и уникалният тракийски култов комплекс Жаба могила, съставен от гробница-мавзолей и светилище–храм. Свободно време. Връщане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.