Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Празници в България

Разпечатайте офертата

24-ти Май - к-с Дамасцена, Мъглижки и Шипченски м-ри

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 36 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Казанлък-София

Датa на отпътуване: 24.05.18.

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя.
Посещение на Мъглижки манастир „Св.Николай Мириклийски“. Според преданието манастирът бил основан от цар Калоян през 1197 г. след победата му над кръстоносците в битката край Мъглиж ; Мъглиж (свободно време за обяд и разглеждане църквата на Кольо Фичето отвън).
Шипченски манастир „Св.Рождество Христово“ издигнат в памет на загиналите руски войни и български опълченци в Освободителната за България Руско-турска война (1877-1878 г.), Средствата за строежа са дарени от руския народ, а жителите на град Шипка даряват парцела. Строежът му започва през 1885 г. и завършва през 1902 г. На 53-метровата кула-камбанария има 17 камбани.
Етнографски к-с „Дамасцена“ с.Скобелево, разполага с малък музей, огромна градина, ресторант, изкуствен водопад и розоварна ;
Посещение на новият Музей на розата гр.Казанлък от 2016 г. в специално построена сграда в парк "Розариум" .
Отпътуване за София. Пристигане около 20:00 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.