Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Фестивал "Слънцето на Тодорка" в с. Оходен - 21.07.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 30 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София- Враца - София

Дата на отпътуване: 21.07.18.

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 8.00 ч. След кратка почивка по пътя, пристигане в град Враца. Разглеждане на Регионалният исторически музей пазещ плочки с надписи с най-древното писмо в света, праисторически скелет на 7800 год. и Рогозенско съкровище -най-голямото тракийско съкровище откривано досега - 165 кани, фиали и чаши от сребро с позлата над 20 кг.
Отпътуване за село Оходен.Фестивалът за древни култури „Слънцето на Тодорка“ представлява една истинска разходка във времето, която ни връща осем хилядолетия назад. Провежда се за пета поредна годинав местността „Валога“ край врачанското село Оходен, къдетоса археологическите разкопкинай-ранното неолитно селище, разкривано досега. Ще бъдат представени артистични рекострукции и демонстрации на древни ритуали и легенди, подготвени от младежки театрални формации от страната и чужбина.
Как са живели хората, обитавали нашите земи тогава? Какви са били предметите от бита им? С какво са се хранили? Каква е била оредността им? Отговорите на тези въпроси се търсятв експерименталните работилници и чрез театралното възкресяване на ритуали. Всеки може да опита да изработи глинен съд така, както са го правили преди хилядолетия – без грънчарско колело,да направи украшения от кост с шила и игли от кост, да стрие брашно от лимец с хромел и да опече питката си на камък в огъня. Има ивъзстановка на неолитна кухня. Ястие от козе месо с лимец, черна и жълта ряпа, синап, билки и овкусено с каменна сол и се сервира в чинии от трици, които също се изяждат накрая.
Фестивалът всъщностпредставлявачетиридневен форум на археолози, актьори и публика. Основните модули санаучна кръгла маса, фестивални сцена – театрални постановки, артвъзстановки на древни ритуали, археологическо училище, приключенски игри и различниработилници.
Организатори са Младежкият дом и Регионалният исторически музей във Враца.
Връщане в София след 20 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.