Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Фестивал на Балканската черга- Шишковци - 22.09.18.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цена 25 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Шишковци-София

Дата на отпътуване: 22.09.18.

Фестивал на Балканската черга, майсторската скара и домашна ракия, фолклор и занаяти с гости от Сърбия и

Македония в селото на Владимир Димитров – Майстора - с. Шишковци

Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 8.00ч. Посещение на Художествената галерия "Вл.Димитров - Майстора" в Кюстендил. Посещение на Къща-музей „Вл.Димитров-Майстора“ в с.Шишковци.В селото е живял и творил известният художник Вл.Димитров - Мастора. Идва в с. Шишковци през есента на 1924 г. В шишковското поле Майстора сътворява изкуство от световна велична. „Ако има рай на земята — това е Кюстендилскят край със сърце с. Шишковци“ — споделя той в свое писмо. В селото има няколко обекта, свързани с живота и делото на Майстора. През 1972 г. е изграден центърът с дом-паметник , а през 1982 г. се открива и къща-музей на художника.
Участие във Фестивала на Балканската черга, който събира над 1500 участници от три държави
Кулинарен фестивал, народни борби и много песни, танци и веселие.
Международният форум стартира в петък следобяд, а закриването на празника е на следващана вечер. През цялото време българи, сърби и македонци ще имат възможността да се насладят на различни фолклорни изпълнения на едни от най-известните изпълнители и различни конкурси.
В центъра на селото на Майстора ще бъде организирана кулинарна изложба, наречена „Зелника на майстора“. В нея участници ще покажат уникално приготвени, баници, погачи, зелници и торти. Победители в проявата ще получат специално изработени грамоти.
Целта на фестивала според организаторите от сдружение “Роден край”, е да покажат бита и обичаите в балканския регион.
Връщане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.