Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Исторически парк с. Неофит Рилски - Варна - 01.10.20.

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 259 лв.

Информация за програмата
Сподели

Исторически парк с. Неофит Рилски - Варна

Маршрут: София - Варна - София

4 дни/ 3 нощувки

Дати на отпътуване: 01.10.20.

1 ден: Тръгване от пл. "Ал.Невски" в 7.00 ч. за Варна. По пътя посещение на Исторически парк село Неофит Рилски - да изживееш отблизо историята на България - 10.000 години, шест епохи, автентични реконструкции на селища
В Исторически Парк край Варна посетителите стават част от историята на България. Той е един от онези проекти, които представят историята по логичен и разбираем начин, така че напълно да се потопиш в нея, та дори приживе да слееш с отдавна преминалите времена. Най-добрият начин, по който може да се определи Исторически Парк звучи така: Колосален интерактивен музей на открито, който още в началото на своето развитие си поставя за цел по разнообразен начин да представя историята на България.
Пристигане във Варна. Настаняване в хотела.


2 ден: Закуска. Посещение на:
- Археологическия музей, където се съхранява най-старото обработено злато в света. През 1972 г., по време на строителни работи, е открит Варненският халколитен некропол, който датира около 4400 г. преди Христа. В него е намерено най-старото златно съкровище в човешката история, както и други предмети от сребро, мед, бронз, кремък и глина.
- Римските терми - намират се в югоизточната част на съвременния град Варна. Римските терми бани са най-голямата обществена антична сграда, открита досега в България. Сравнително добре запазените стени очертава внушителна постройка вдигната на повече от 7000 квадратни метра площ. Снабдяването им с вода е било от първостепенно значение и затова изграждането им се е предхождало от прекарването на водопроводи. От двуезичния надпис на гръцки и на латински езици става ясно, че при управлението на император Антоний Пий (138-161) общината на Одесос и военният управител Тит Витрасии Полион са каптирали и довели до града по водопровод вода. Допуска се това да се е случило през 157 г. сл. Хр.
- Катедрален храм „Успение на Пресвета Богородица“ - 1886 г.
- Музей по история на медицината. Във Варна се намира единственият по рода си на Балканите. Основан през 1869 година като първата благотворителна болница в България, днес Музеят по история на медицината е под административното ръководство на УМБАЛ „Св. Марина" Варна и Медицински университет – Варна.Тук са събрани над 4000 стари медицински книги, една от най-богатите в страната палеоантропологични колекции, медицински инструменти от времето на траките, гръцката колонизация, римската империя и началото на българската държава. В музея могат да се видят най-различни народно-медицински лечебни средства и предмети, занаятчийски клещи за вадене на зъби. Особено интересна е колекцията от стоматологични столове и апаратура, с които са разполагали „зъбните" лекари преди повече от 100 години.

3 ден: Закуска. Посещение на Двореца Евксиновград ( при разрешен достъп). Резиденция “Евксиноград” се намира на 8 км северно от гр. Варна и е разположена на 3-километрова крайбрежна ивица в непосредствена блзиост до курорта „Св. Константин и Елена”. Комплексът е бил лятна резиденция на монарсите, управлявали България след освобождението от османско владичество (1878 г.) – Александър Батенберг, Фердинанд и Борис ІІІ.
Приморския парк, Аквариума, Делфинариума /по желание/. Нощувка.

4 ден: Закуска. Отпътуване за София. По пътя посещение на крепостта на нос Свети Атанас в град Бяла, на самия бряг при носа. В новооткритата за посетители през пролетта на 2014 г. крепост посетителите имат рядката възможност да се разходят и из антична винарна.Това е било повече от крепост – тук се е разполагал цял пристанищен град, чийто живот посетителите могат да си представят благодарение на огромните цветни пана със сцени от миналото. Картината допълват няколко много добре запазени части от града.
При разкопките на крепостта са открити много от важните за един град сгради – централна улица с магазини, ателиета и питейни заведения, три древни винарни, обществена баня, пещи за производство на керамични съдове, църковен комплекс, жилищни сгради.Една от най-впечатляващите части на крепостта в Бяла безспорно е базиликата.
Макар само част от нея да е възстановена – няколко колони, част от олтара и олтарната маса - човек може да придобие представа как е изглеждало мястото в древността и да се наслади на красивата гледка от ръба на нос Свети Атанас. Освен базиликата, са открити още религиозни сгради: жилище на епископа, две кръщелни, както и свещен кладенец и сграда за съхранение на дарове. Спиране в Несебър. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • водач по време на пътуването
  • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3*

Цената не включва:

  • входните такси на посещаваните обекти
  • медицинска застраховка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.