Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Фестивал на сливата в Троян - 18.09.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 30 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРАЗНИК НА СЛИВАТА В ТРОЯН

Маршрут: София - Троян - Орешака - Троянски манастир

Дата на отпътуване: 18.09.21.

Местата на провеждане - централният градски площад на гр.Троян и изложбените зали на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – с. Орешак.

В два поредни дни (събота и неделя) гражданите и гостите на града ще имат възможност не само да наблюдават дестилиране на ракия, изваряване на сливов мармалад и приготвяне на характерното за района сватбарско жито, но и да дегустират приготвените на място продукти.

Едно от дългоочакваните събития в богатата програма на фестивала е ,,Улицата на занаятите’’, която по традиция ще бъде разположена на пешеходната алея до централния площад. Тук майстори занаятчии ще изложат своите произведения, свързани със сливовата култура и с традиционните български занаяти. Почитателите на ръчно изработените бижута и сувенири ще открият красиви накити, рисувано стъкло и коприна, керамични изделия, тъкани и плетива, изделия от дърво, сладкарски изкушения от сливи и др, като успоредно с това наблюдават и уникални демонстрации на изработката на сувенирите.
Освен дегустацията на подбрани видове ракии, гостите ще могат да научат и интересни факти за производството на прословутата троянска сливова.

Споделете и вие, заедно с нас, една традиция с вкус и настроение!

Отпътуване в 7:30 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София. След кратка почивка по пътя пристигаме в Троянския манастир, който е третия по големина в България и е ставропигиален (пряко подчинен на Патриаршията). Основан през ХVІІ век, изографисан от Захарий Зограф, чиито автопортрет се намира в манастирския храм. През 1872 г. Васил Левски основава революционен комитет, а в главната църква се пази манастирската светиня – чудотворната икона „Пресветая Богородица Троеручица”.

Посещение на Орешака – музей на Народното творчество - ковано желязо, тъкачество, грънчарство.

Отпътуване за гр. Троян - посещение на Улицата на занаятите и празника на сливата.

Отпътуване за София. Пристигане след 19.30ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти:

- музеите на “Национално изложение на художествени занаяти и изкуствата - Орешак”: Възрастни – 4.00 лв; Ученици и студенти – 2.00 лв; Групи над 20 човека – 2.00 лв./човек; Пенсионери - 2.00 лв; Деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно

- музея в Троянския м-р - Скривалище-музей на Васил Левски - 2.00 лв.

- гр. Троян - музей на народните художествени занаяти възрастни - 5.00 лв.; ученици, студенти и пенсионери - 2 лв.; посетители със специални потребности - 1 лв.; деца до 7 г. - безплатно; семеен билет (семейства с деца) - 10.00 лв.

  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.