Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Празници в България

Разпечатайте офертата

Стара Загора - античната Аугуста Траяна - 07.09.24

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 149 лв.

Информация за програмата
Сподели

Стара Загора - античната Аугуста Траяна: неолитни селища, античен форум; късноантични мозайки, Музеят на религиите и Дом на Доброто в родното село на Пророка Дядо Влайчо

Маршрут: София - град Стара Загора - София

2 дни / 1 нощувка

Дата на отпътуване: 07.09.24

1 ден: Отпътуване в 7:00 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в с. Коньово и посещение на „Дом на Доброто“ в памет на пророка дядо Влайчо
„Време е силите на Доброто да се обединят, за да се противопоставят на Злото!“, обичал да повтаря Влайчо Желев , който не върнал приживе никой, потърсил го за помощ или съвет, и пак така от никого не приел и стотинка, защото „От Бога даром съм получил силата, Даром ще я раздавам!“. Изработена е бронзовата фигура на Стареца, а вода блика от специално иззиданата по завета на ясновидеца чешма. В дома-музей на Дядо Влайчо са изложени негови вещи. Туристическа програма в гр. Стара Загора. Нощувка.

2 ден: Стара Загора се слави с богата и интересна история.
През VІ в.пр.Хр. е съществувало тракийско поселение под името Берое. През ІІ в. римляните основават град Августа Траяна, на името на император Траян. В началото на VІ в. градът бива разрушен, след което е заселен от славянските племена, даващи му името Верея. В следващите векове града сменя още няколко имена. През Възраждането града взима дейно участие в националното движение за свобода. По време на Руско-турската война градът е опожарен за трети път до основи. След Освобождението чешкият градостроител Лубор Байер прави плана, по който градът възкръсва. Уникалното в строителството на този град са правите, перпендикулярно пресичащи се улици. В града ще посетим Градския исторически музей, най-голямото праисторическо поселение в България – Берекетската могила, античния форум „августа Траяна” – едно от най-монументалните съоръжения в едноименния римски град, уникалния Музей на религиите.
Отпътуване за София. Пристигане след 19:00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.