Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Карнавали в България

Разпечатайте офертата

Празник на тиквата в Севлиево - 10.10.21.

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 35 лв.

Информация за програмата
Сподели

ПРАЗНИК НА ТИКВАТА В СЕВЛИЕВО

Маршрут: София - Севлиево - София

Дата на отпътуване: 10.10.21.

Отпътуване от пл. Ал.Невски и ул. Оборище в 7.30 ч. Кратка почивка по пътя. Пристигане в град Севлиево. Посещение на Дандаловите къщи, Хаджистояновото училище построено през 1844 г., Табаханата (работилница за обработване на кожи). Свободно време за участие в Празника на Тиквата. По време на празника има многобройни атракции - павилиони с формата на тикви, където ще се предлагат кулинарни специалитети от тиква, различни културни прояви със състезателен характер,изложба на кулинарни тиквени специалитети, състезания с тиквени гондоли, светлинно шоу и др. В "Дандолови къщи” е уреден и музей на тиквата. Гостите на градът ще могат да видят - рисувани тикви, инсталации от причудливи тикви, малки и огромни тикви, отгледани в местните стопанства и да опитат кулинарни специалитети от тиква - печена тиква, щрудел с тиква, руло от тиква, бисквитено руло с тиква, пълнена тиква със сушени плодове, тиквени гайгани, салата от тиква, тиквена туршия, супа от тиква, крем от тиква, тиквено парфе, тиквеник, мармалад, сладко, петмез и рачел от тиква, каварма от тиква в тесто, лютеница от тиква, тиквен хляб, банички с тиква, пилешко суфле от тиква. Свободно време.

Отпътуване за София около 15 ч. По пътя разглеждане на средновековния град Хоталич. Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.