Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в Турция

Разпечатайте офертата

Уикенд в Одрин - история и култура

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус

Цени от 115 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Пловдив-Хасково-Харманли-Капитан Андреево-Одрин-София


2 дни / 1 нощувка

Дати на отпътуване: 21.04; 19.05; 23.06; 28.07; 01.09; 06.10; 10.11; 08.12.18;

1 ден: София - Одрин

Отпътуване от ул. Оборище и пл. Ал. Невски в 07:00 часа. Около обяд пристигане в Одрин. Разглеждане на музея на Балканската война и мемориала. Настаняване в хотел. Свободно време. Разходка в центъра – останките от Адрианополската крепост, най-голямата джамия в Турция – Селимие - /Архитектът й Синан е на 85 годишна възраст, когато сградата бива завършена. Централният й купол е с диаметър повече от 100 стъпки / 30.48 м./ и висока 45.11 м. Поставен върху осем пилона, вградени в стените, за да не нарушават вътрешното пространство. Външни подпори поддържат тежестта на 999 прозорци. Легендата разказва, че султан Селим сметнал, че ако построят джамията с 1000 прозореца ще го упрекнат, че е много алчен. В двора на джамията е поместен Музеят на турското и ислямското изкуство, колекция от оръжия и накити от древна Тракия, народни носии, килими и фина бродерия. Входът е свободен/. Разглеждане на покритите пазари, паметника на Синан, паметника на Ататюрк и паметника на лалетата. Нощувка.

2 ден: Одрин - София

Закуска. Разглеждане на църквата „Св. св. Константин и Елена” /издигната през 1869 г., а през средата на 80-те години на миналия век е опожарена и ограбена. Реставрацията започва на 3 март 2008 г. Възстановена е в първоначалния си вид на база на архивни документи и стари снимки. Църквата е наново осветена на 14.09.2008 от Русенския митрополит. В двора й има паметник на екзарх Антим I/ и „Св. Георги” /построена през 1880 и реставрирана през 2004 г. С помощта и на посещаващите я българи, в църквата има изградена библиотека и малък етнографски музей/. Свободно време в района на борсата за покупки. Посещение в Музея на здравето – първата в света клиника за лечение на душевни болести, създадена през 15 век в комплекса, построен по времето на султан Баязид II. Разглеждане на останките от Ески сарай – стария султански дворец, ползван по времето, когато градът е бил столица на империята, след това – провинциална резиденция на султаните. След обяд отпътуване за България. Пристигане в София около 23:30ч. на ул. Оборище и пл. Александър Невски.

*ВАЖНО: За дата 08.12.18. не се предвижда туристическа програма, а само свободно време.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт с мин. 3 месеца валидност от датата на отпътуване.За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.