Преференциална оферта

Венеция - Милано - 5 дни/3 нощ. - 480 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Крайдунавски пейзажи: Видин, Лепенски вир и Джердап - 28.06. | 27.09.24

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цени от 265 лв.

Информация за програмата
Сподели

КРАЙДУНАВСКИ ПЕЙЗАЖИ В БЪЛГАРИЯ И СЪРБИЯ

ВИДИН – ЛЕПЕНСКИ ВИР - ДЖЕРДАП - КОЗЛОДУЙ

Маршрут: София - Видин - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 28.06. | 27.09.24

1-ви ден: Отпътуване от София в 7:30 ч от ул. Оборище и пл. Ал.Невски по маршрут София - Видин. Пристигане във Видин.

Разглеждане на забележителностите на гр.Видин : Регионалният исторически музей, Музей „Конака“, Кръстата казарма, Мавзолеят на Антим I построен по проект на архитекта Илия Попов. На входа му има мозаичен портрет на Антим I. Останките му са положени в саркофаг в подземието на мавзолея.

Джамията на Осман Пазвантоглу. Представлява каменна постройка със строго ориенталска архитектура. Катедралата "Св. Димитър" Катедралата "Св. Димитър" е построена в периода 1885-1900 година и е паметник на културата. Църквата "Св. Петка" . Построена е през 1636 година. Синагогата. Построена е през 1894 година.

Свободно време за обяд. Ранен следобяд отпътуване за винарна „Бонония естейт“. Посещение на винарната. Възможност за дегустация и закупуване на вина. Връщане във Видин.

Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Заминаване заР.Сърбия. Посещение на археологическия комплекс „Лепенски вир“ (ЮНЕСКО) - музей под открито небе с уникални селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера; Траянов път, гр.Неготин – градът на хайдут Велко; Отпътуване за национален парк „ Джердап“ (Железни Врата) – пролом на река Дунав, който представлява най-голямата и красива речна клисура в Европа. Намира се на границата между Румъния и Сърбия. Фото – пауза в тесните й казани –„Гибралтар” на Балканите. Кратка спирка за късен следобеден обяд в град Кладово. С възможност за разходка с лодка по Дунав с обяд (доплащане в евро). Отпътуване към Видин и връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка .

3-ти ден: Закуска.

Разглеждане на кр.Баба Вида. Крепостта е изградена върху останки на античния град Бонония. Строежът на средновековния замък започва през втората половина на Х век, но по време на Второто българско царство (края на ХІІ - ХІV век) се извършва и най-същественият градеж. Последният български цар преди падането на България под османско владичество Иван Срацимир (1324 г. – 1397 г.) е живял в крепостта. Крепостта "Баба Вида" е единственият изцяло запазен средновековен замък в България. Тя се извисява величествено на брега на р. Дунав, в североизточната част на Видин. Уникалната й архитектура е запечатана в лентите на над 50 български и чуждестранни филма. Едни от тях са: "Капитан Петко войвода", "Боянският майстор", "Сватбите на Йоан-Асен", "Князът", "Мяра според мяра", както и сцени с Джон Рис-Дейвис, изпълняващ ролята на джуджето Гимли във "Властелинът на пръстените". Крепостта може да видите и в различни италиански, полски и унгарски продукции.

Заминаване за гр.Козлодуй. Посещение на Национален музей „Параход Радецки“; Паметник на Христо Ботев и неговата чета;

Националният музей-параход "Радецки" в град Козлодуй е живият паметник на Ботевото дело. Той е уникален плаващ музей, който ще ви разкаже за съдбовната нощ през 1876г, в която Христо Ботев и неговите четници завземат кораба, преоблечени като градинари. Целта им е освобождението на България от турското робство. Днес параходът "Радецки", който се намира в специално изградено място на Козлодуйския бряг, е автентично копие на истинския. Той е построен с дарения на 1 200 000 деца от цялата страна, които събирали по 1 левче за каузата. След построяването му корабът прави тържествен рейс и посещение във Виена и Будапеща, което е отразено от водещи световни медии.Научете повече за плаващия музей!

Свободно време за обяд.

Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта на ул. Оборище и пл. Александър Невски.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.