Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Дунавски пейзажи: Гъмзиград, Зайчар, Видин и Кула

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 195 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Видин - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 05.05; 05.10.18;

1-ви ден: Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 7.30 ч. за Видин. Посещение на Крепост Кастра Мартис – Кула - късноантичната крепост I- VI век състои от две части - малко квадратно укрепление – квадрибургий, и кастел, разположен южно на него. Двете части са строени в различни периоди. Отпътуване за Видин. Разглеждани на крепостта Баба Вида - единственият изцяло запазен средновековен замък в България. Издигнат на брега на река Дунав и датиращ отпреди 2000 години, той е играл ролята едновременно на отбранително съоръжение и владетелски замък. Нощувка във Видин.

2 ри ден: Закуска. Заминаване за Сърбия: Гъмзиград е късноримски археологичен комплекс в Тимощко Източна Сърбия. На територията на комплекса се намират останките от античния град Феликс Ромулиана останките на късноримския укрепен дворец и същевременно мемориален комплекс на римския император Галерий. III – IV век , част от световното културно наследство под защитата на ЮНЕСКО ; музея в гр.Зайчар - по оригинален начин са експонирани най-красивите римски подови мозайки и други ценни находки от Феликс Ромулиана. Връщане във Видин. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Разглеждане на забележителности на Видин: Музей "Конака", Кръстатата казарма 1801 г, Видинска синагога 1894 г. на мястото на предишен храм, разрушен по времето на руско-турската Освободителна война, днес в руини;Джамия на Осман Пазвантоглу- Джамията е изградена около 1798-1800г. Представлява масивна каменна постройка с ориенталска архитектура. Различното в джамията е, че на върха на минарето има поставено сърце, вместо полумесеца характерен за другите постройки от този тип по света, Библиотеката към нея, Катедрален храм “Св. Димитър Солунски“ края на 17 век, Паметникът на Иван Срацимир, крайдунавския парк, Художествената галерия; Заминаване за София. Кратка почивки по пътя. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.