Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Странджа планина от двете страни на границата

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 179 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Малко Търново -Турция: тракийски град Визе, Лозенград - София

(със задграничен паспорт)

3 дни / 2 нощувки със закуски

Дати на отпътуване: 23.06; 31.08.18;

1-ви ден: Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 7.30 ч. за Малко Търново. Пристигане в Малко Търново. Отиване с високопроходими автомобили към Вълчанов мост и тракийско светилище Камъка. Настаняване в хотела. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Заминаване за Турция. Посещение на тракийския античен град Визе. През 5-ти век пр. Хр. градът се споменава за пръв път с имената Бузас и Бизия в сведенията за създаденото тракийско Одриско царство. Град Бизия е столица на Одриското царство от около 12-ти в. пр.н.е. до падането му под римска власт в 45 г. през периода на управление на династията на Сапеите. По времето на Реметалк II е построен голям дворец, в който е живял владетелят. След разкопки през 2001 г. е открита малка част от руините на двореца.Разглеждане на забележителностите на града, античния театър, малката ''Света София''- църква от 5 век от нашата ера, крепостта.
Посещение на Кайнаржда - скално светилище-манастир и изворите на цар Дарий. .
Отпътуване за Лозенград.
Лозенград е разположен в европейската част на днешна Турция. Само на 20 минути от красивото и уютно Малко Търново, в полите на все още борещата се да е дива – Странджа планина. Турците са го нарекли Къкларели, а гърците – Саранда Еклисиес – 40-те църкви. Офицално днес си е с турското име. Къркларели днес има около 60 000 жители. Името на града означава "40 хванати ръце", а символът му е "сплотеност". Къркларели е бил важен транспортен възел по време на Османската империя, от него е започвал Кримският път.По време на Османското владичество е основан от българи, като важна транспортна точка между Европа и центъра на империята – Истанбул. До 19 век градът е населен предимно с българи, има класно училище, църкви и остава здраво свързан с българската история. Там са родени Антим I, Бойчо Огнянов (героят на Вазов от Под игото), както и много наши видни революционери, свещеници, учени, повечето от които загинали за европейското бъдеще на тамошните земи. Една от забележителностите на Лозенград е старата турска баня от 1683 година. Свободно време. Връщане в Малко Търново. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Посещение на някои от параклисите в Странджа, от сакралните кръгове около странджанските села, един от които е на 300 години.Заминаване за София.Почивка по пътя към София. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.