Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - 02.09.20. - 5 нощ. х-л 3*+транспорт - 345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Търговище, Добрич, кр. Овеч и Мисионис - 02.10.20.

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 4 вота)

Цена 185 лв.

Информация за програмата
Сподели

Tърговище, Добрич, крепости Мисионис и Овеч

Маршрут: София - Крепост Мисионис - Славейковото училище в Търговище – Старият град Добрич –
Оброчище - Албена - крепост Овеч - София

3 дни / 2 нощувки

Дата на отпътуване: 02.10.20.

1 ден: Тръгване ото пл.“Ал.Невски“ в 7.00 ч. Посещение на крепостта в Търговище, която влиза в 100–те национални туристически обекта с ранно византийската и средновековна крепост "Крумово кале" /Мисионис/ и Регионалния исторически музей .Мисионис е бил ранно византийски и български средновековен град-крепост, датиран от края на V в. Крепостта е строена по време на управлението на византийския владетел Юстиниан I и е била част от отбранителната система на Византия. Крепостта просъществува до края на XIV в., когато укреплението е нападнат от османски нашественици.
Славейковото училище в Търговище е паметник на културата с национално значение. Построено е през 1863 година в епохата на Възраждането. Светското училище се казва Свети Седмочисленици, но е известно като Славейковото, защото Петко Славейков взема участие във вътрешно-архитектурното му оформление. Днес тя се използва за съхранение на фонда на Историческия музей на Търговище, който наброява над 30 000 музейни експоната.
Пристигане в Добрич. Разглеждане на забележителностите на град Добрич – къща-музей „Йордан Йовков“, Регионален исторически музей.
Нощувка в хотел в град Добрич.

2 ден: Закуска. Разглеждане на забележителностите на град Добрич – архитектурно-етнографския музей на открито „Старият Добрич“. Посещение на дервишкото теке в с.Оброчище. Двуобредният молитвен дом на мюсюлманския светец Ак Язълъ баба и неговият християнски двойник Св. Атанас е един от малко познатите, но изключително интересни архитектурни паметници със силен религиозен и културен смисъл. Ак Язълъ баба теке е молитвен център с уникална архитектура.
Представлява уникален молитвен дом и енергиен център – един от най-големите на Балканите, който и до днес остава най-добрият образец на османската култова архитектура от началото на ХVI столетие по нашите земи.
Третият по големина черноморски курортен комплекс „Албена“ е със статут на селищно образувание (с национално значение), считано от 01.02.2005 г.
Връщане в Добрич.Нощувка.

3 ден: Закуска. Посещение на крепостта Овеч.Крепостта е изградена от византийците и функционира от IV в. до началото на VII в., след това близо век не е активна. Обитаването ѝ повторно започва от XI в. и завършва в края на XVII в. Въпреки това преди основаването на крепостта е доказано и тракийско присъствие. Най-голям разцвет обаче претърпява по време на Второто българско царство. ).
Крепостта се намира на плато с формата на кораб насочен от север на юг. От всички страни то е обкръжено със скални венци с височина от 11 до 25 метра.
Днес от крепостта са останали напълно обновеното мостово съоръжение между крепостта и платото Табиите, множество кладенци за събиране на вода (един от които с дълбочина 80 м.), щерни за зърно, руините на трикорабна едноабсидна църква център на Овечката епархия, две еднокорабни едноабсидни църкви от XII-XIVв., стражевите кули, каменната северна порта, затворите на благородниците и на провинилите се граждани и военнопленници, мраморните колони на Омуртаг.
Свободно време за обяд в Провадия. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването
  • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3*

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане:депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.