Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Тайнствената Странджа планина

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус

Цени от 165 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Малко Търново - архитектурен резерват село Бръшлян -Историческа местност Петрова нива - Водопада Докузак -село Българи - село Кости - Тракийски светилища Мишкова нива - Камъка -Индипасха - Калето (Бастет) с високопроходими автомобили - София

4 дни / 3 нощувки

Дата на отпътуване: 06.09.18.

1 ден: Тръгване в 7.30 за Малко Търново от пл.Александър Невски. По пътя разглеждане на историческата Петрова нива – обект от национално значение с музейна експозиция и параклис-костница както и архитектурният резерват с.Бръшлян (посещение на църквата „Св.Димитър” от 17 век с килийно училище от 1871 г., и Етнографска експозиция в старинна странджанска къща).Водопада Докузак. Пристигане вечерта Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на тракийският култов комплекс в м.Мишкова нива, Индипасха, вр.Градище, (посещението е с високопроходими автомобили - джипове и уазки). Следобед разходка из Малко Търново с посещение на историческия музей, разположен в 3 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура. Посещение на католическата църква „Св.Троица” с чудотворната Чентохосовска икона „Св.Богородица” и църквата „Успение Богородично” от 1745 г. Нощувка.

3 ден: Закуска.Тръгване в 8.30 ч. за Царево. По пътя посещение на тракийското скално светилище Камъка ( пеша 15 минути в една посока по горски път). Село Българи – нестинарското село, Църквата “Св. св. Константин и Елена” 17 век , село Кости - Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ 17 век; . Пристигане в Царево. Нощувка.

4 ден: Закуска. Тръгване за София. По пътя посещение на Бегликташ - тракийско светилище и древна обсерватория от 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр. Пристигане в София привечер.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.