Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Тайнствената Странджа планина - 04.09.20.

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 198 лв.

Информация за програмата
Сподели

село Бръшлян, Историческата местност Петрова Нива, Водопада Докузак, село Българе, село Кости, тракийските светилища Мишкова нива, Камъка, Индипасха, Градище(Бастет), Царево и Бегликташ

Маршрут: София - Малко Търново - архитектурен резерват село Бръшлян -Историческа местност Петрова нива - Водопада Докузак -село Българи - село Кости - Тракийски светилища Мишкова нива - Камъка -Индипасха - Калето (Бастет) с високопроходими автомобили - София

4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване: 04.09.20.

1 ден: Тръгване в 7.30 за Малко Търново от пл.Александър Невски. По пътя разглеждане на историческата Петрова нива – обект от национално значение с музейна експозиция и параклис-костница както и архитектурният резерват с.Бръшлян (посещение на църквата „Св.Димитър” от 17 век с килийно училище от 1871 г., и Етнографска експозиция в старинна странджанска къща).Водопада Докузак. Пристигане вечерта Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на тракийският култов комплекс в м.Мишкова нива, Индипасха, вр.Градище, (посещението е с високопроходими автомобили - джипове и уазки). Следобед разходка из Малко Търново с посещение на историческия музей, разположен в 3 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура. Посещение на католическата църква „Св.Троица” с чудотворната Чентохосовска икона „Св.Богородица” и църквата „Успение Богородично” от 1745 г. Нощувка.

3 ден: Закуска.Тръгване в 8.30 ч. за Царево. По пътя посещение на тракийското скално светилище Камъка ( пеша 15 минути в една посока по горски път). Село Българи – нестинарското село, Църквата “Св. св. Константин и Елена” 17 век , село Кости - Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ 17 век; . Пристигане в Царево. Нощувка.

4 ден: Закуска. Тръгване за София. По пътя посещение на Бегликташ - тракийско светилище и древна обсерватория от 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр. Пристигане в София привечер.

Полезна информация

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
 • Водач по време на пътуването
 • 3 нощувки със закуски в хотел 2*/3*

Цената не вклюва:

 • входните такси на посещаваните обекти
 • допълнително заплащане на джипове и уазки за тракийският култов комплекс в м.Мишкова нива, Индипасха, вр. Градище (около 35 лв. според броя на туристите) - заплаща се на място, но се заявява при резервацията в офиса
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.