Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 2 нощ / 210 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Тайнствената Странджа планина -20.09.24

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 14 вота)

Цена 315 лв.

Информация за програмата
Сподели

ТАЙНСТВЕНАТА СТРАНДЖА ПЛАНИНА

Малко Търново - архитектурен резерват село Бръшлян; Историческа местност Петрова нива; Водопада Докузак; село Българи; село Кости; Тракийски светилища Мишкова нива и Камъка, вр.Голямо градище (Бастет) , Царево (Приморско), тракийско светилище Бегликташ, Созопол

4 дни / 3 нощувки със закуски

Дати на отпътуване: 20.09.24

1 ден: Отпътуване в 7.30 ч. от пл. Ал. Невски и ул. Оборище за Малко Търново. По пътя разглеждане на историческата Петрова нива – обект от национално значение с музейна експозиция и параклис-костница; архитектурният резерват с. Бръшлян (посещение на църквата „Св.Димитър” от 17 век с килийно училище от 1871 г. и Етнографска експозиция в старинна странджанска къща); водопада Докузак. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в района на гр. Малко Търново. Нощувка.

2 ден: Закуска. Посещение на тракийският култов комплекс в м. Мишкова нива /пеша по асфалт през гората около 3 км в една посока/, вр. Градище (пешеходен преход 1 км в една посока/). Следобед разходка из Малко Търново с посещение на историческия музей, разположен в 3 къщи, типични за странджанската възрожденска архитектура. Посещение на католическата църква „Св.Троица” с чудотворната Чентохосовска икона „Св.Богородица” и църквата „Успение Богородично” от 1745 г. Нощувка.

3 ден: Закуска.Тръгване в 8.30 ч. за гр. Царево. По пътя посещение на тракийското скално светилище Камъка (пеша 15 минути в една посока по горски път); село Българи – нестинарското село, църквата “Св. св. Константин и Елена” 17 век , село Кости - Църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ 17 век. Пристигане в Царево /Приморско. Нощувка.

4 ден: Закуска. Тръгване за София. По пътя посещение на Бегликташ - тракийско светилище и древна обсерватория от 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр.

Престой около 2 часа в гр. Созопол с посещение на мощите на Св. Йоан Кръстител, открити на близкия о-в "Св.Иван". Свободно време.

Отпътуване за София. Пристигане след 20.00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.