Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 3 нощ / 240 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Калиакра, Побити камъни, Балчик и Аладжа м-р - 24.05.19.

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цена 169 лв.

Информация за програмата
Сподели

Калиакра, Побити камъни, Балчик и Аладжа манастир

Маршрут: София - Музей на мозайките в Девня -Девненските извори - Побитите камъни -Балчик (Двореца и Ботаническата градина) -Каварна - Калиакра -музей "Онгъла" - Аладжа манастир - София

3 дни / 2 нощувки

Датa на отпътуване: 24.05.19.

1 ден: Заминаване от София в 7.00 ч. за гр.Балчик. По пътя посещение на гр. Девня (античният Марцианополис) с разглеждане на Музея на мозайките в оригинална антична къща; Той е музей „in situ” и се помещава в специално построена сграда, чиято цел е да запази археологическите открития. Тук през 1976 г. при археологически разкопки е разкрита голяма римска сграда с великолепни мозайки. Именно върху част от основите на тази сграда е построен музеят.
Античната сграда е била датирана от времето на император Константин I Велики – края на III – началото на IV век. Сградата е представлявала градска къща (villa urbana) и е заемала площта на цял квартал в римския град Марцианопол, който бил един от най-големите римски градове в тази част на империята.

Най-големите карстови извори в България – Девненските - около 30 на брой са обединени в седем изворни групи.
Най-красивият между Девненските извори е малкият Хавуз, наричан още Вълшебният. Около него е построена елипсовидна стена, висока около 4-5 м. Тя създава воден пад, използван от близко разположената воденица. По дъното на извора и по стените на басейна му крепят корените си красиви пъстроцветни дълги и тънки водорасли. Според старо предание този извор е бил любимо място на Марциана, сестра на римския император Траян.

Побитите камъни представляват каменни колони с различна височина– от 5 до 7 m, дебелина– от 0,3 до 3 m и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. Колоните са без твърди основи, кухи и запълнени с пясък. Някои от тях са разположени на етажи с обща височина от 5 m. Местността, в която се намират Побитите камъни, е единствената естествено формирана пустиня в Източна Европа и една от двете естествено формирани пустини в Европа, като другата е пустинята "Табернас" в Испания. „Побитите камъни” са били известни като сакрално място от дълбока древност, но за първи път са документирани през 1829 г. Някои от колоните са така разядени от външните сили, че са придобили фантастични очертания. За произхода на Побитите камъни са изказани множество хипотези.
Нощувка в хотел в Балчик.

2 ден: Закуска.Заминаване за Каварна и Калиакра.

Калиакра е природен и археологически резерват. Представляваудължен и стесняващ се скалист полуостров, вдаден на около 2 км навътре в морето. Това е едно отнай-атрактивните за туристите място по Черномориетозаради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки.В една от пещерите на нос Калиакра е уреден музей, където могат да се видят многоархеологически находки, открити при разкопки в резервата. Среднай-атрактивните експонати е макет на древната крепост, който демонстрира как е изглеждала в миналото.

Център „Онгъл” е построен в Добруджа, свещенната земя на България. Тук по бреговете на Черно море са открити следите на най-старата цивилизация в света. Намерените артефакти във Варна и Дуранкулак са датирани над 7 хилядолетия. Центърът е създаден за да популяризира историята на българските земи , народите които са ги обитавали и културното наследство, което са завещали на живеещите тук. Туристическият център наподобява на дървеното укрепление „Онгъл”, което кан Аспарух изградил, преминавайки на юг от р. Дунав, за да приобщи тези земи към българската държава.
Следобяд посещение на гр.Балчик – Двореца и Ботаническата градина; Свободно време. Нощувка.

3 ден: Заминаване за София. По пътя посещение на Аладжа манастир Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването
  • 2 нощувки в хотел 2*/3*

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.