Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Сборяново, Свещари и Разград

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 155 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Историко-археологически резерват „Сборяново“ /Свещарка тракийска гробница, гетската столица гр.Хелис, Демер Баба теке/ - вятърната мелница край село Билинци -Къщата с дърворезбата в село Малък Поровец -Разград - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 29.06; 12.10.18;

1 ден: Тръгване от София в 7.30 ч. от пл.“Александър Невски“ за Разград. Пристигане около обяд. Разглеждане на археологическия резерват Абритус с богат археологически музей. Античният град е основан през 1-ви век от римляните. През 251 г. в сражение между римляни и готи е загинал римският император Деций; Настаняване в хотела. Разглеждане на града пеша (историческият музей, етнографския комплекс, църквата „Св.Никола”). Свободно време.Нощувка.

2 ден: Закуска. Заминаване за историко-археологическия резерват Сборяново – уникален комплекс, състоящ се от селища, светилища и некрополи от дълбока древност. Посещение на тракийската гробница край с.Свещари (1-ва четвърт на
3-ти век пр.Хр.) в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, гетския град Хелис и култовия комплекс Демир Баба теке; Вятърната мелница в село Билинци и Къщата с дърворезбата в село Малък Поровец. Връщане в Разград. Нощувка.

3 ден: Закуска. Заминаване за София. По пътя посещение на Ковачевското кале,
Крепченски скален м-р 10 век, Историческия музей в гр.Попово.
Пристигане вечерта

Полезна информация

Препоръчваме удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.