Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Вълшебствата на приморска Странджа

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 149 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Созопол - о-в Св.Иван (при подходящо време) -Замъкът „Влюбен във вятъра” с.Равадиново -Царево - Ахтопол -

Устието на р.Велека плажът при Синеморец - Резово - р.Ропотамо: по желание разходка с лодка -

Бегликташ: тракийско светилище и древна обсерватория (ХIV в. пр.Хр. до V в.сл.Хр.) - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 01.06; 28.09.18;

1 ден: Тръгване от пл.“Александър Невски“ в 07.00 ч. След кратки почивки по пътя спиране в Созопол. Свободно време за разходка и по желание и благоприятно време отиване с туристическо корабче до о-в Св.Иван. Остров Свети Иван е най – големият от петте острова, които се намират на българското Черноморие. Намира се на около 900м от стария град на Созопол. Тук са останките от църквата, построена от Михаил Глава Трихон, които се виждат и до днес в южната част на острова. В олтара на църквата бяха открити мощите на Св.Йоан Кръстител, изложени за поклонение в Созопол.
Заминаване за Царево. По пътя посещение на Замъка в Равадиниво, чиято популярност нарастна значително през последните години. Интересното е, че тук никога не е имало замък от Средновековие, авсичко е изградено камък по камък. Грандиозният проект е на един българин, който иска да построи детската си мечта - замък и да я покаже на всички, които искат да я видят.
По време на разходката се виждат езеро с лебеди, малък зоопарк, приказни градини.
Нощувка в Царево.

2 ден: Закуска . Еднодневна разходка по бреговете на най-южната част на българското черноморско крайбрежие: плажът в Резово ; ц.“Възнесение Христово“ и музеят на котвата в Ахтопол ; скалата Сфинксът край Синеморец ; плажът на р.Велека. Връщане в Царево. Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Заминаване за София. По пътя посещение на уникалното тракийското светилище Беглик таш (пеша 20 минути в една посока по горски път).Само липсата на по-късно строителство върху Беглик таш е успяла да съхрани и запечата сакралните елементи в техния първоначален вид.
В резултат на проучванията си, учени твърдят, че товае най-ранният мегалитен комплекс, открит досега в Югоизточна Тракия и по черноморското крайбрежие въобще.
За всички изследователи и почитатели на тракийската култура и изкуство обаче, освен голямо научно откритие, скалното светилище Беглик таш е поредно доказателство за дълбокото преклонение на създателите му към природата, към нейната сила и естествени творения, които човешките знаци бележат, само за да подчертаят божествената им красота и вечност.
Посещение на най-новия туристически обект край Бургас - Акве Калиде - Бургаските минерални бани използвани от античността и реставрирани така както са изглеждали по времето на Сюлейман Великолепни.
Почивка по пътя към София. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.