Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Павликени, пещера Б. Киро, Елена, Лясковски манастир

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 5 вота)

Цена 139 лв.

Информация за програмата
Сподели

Павликени, пещера Б. Киро, Елена, Лясковски манастир

Маршрут: София - Античен керамичен център край Павликени – църквата в Бяла черква – Лясковски манастир – Мердански манастир – Марянски манастир – Златарица – винарна - Христовски водопад – Елена - Дряново - пещера Бачо Киро - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 23.07; 01.10.21;

1 ден: Отпътуване в 7.00 от пл. Ал. Невски и ул. Оборище за гр. Елена. По пътя разглеждане на възрожденската църква в с. Бяла черква; античният керамичен център и Колелото на Матей Преображенски в музея на гр. Павликени. Девизът в герба на Павликени е „Античен и вечен“. Това не е случайно. В района на Павликени са открити следи от праисторическия човек. Тук е имало голям керамичен център през III-V век сл. Хр. Гипсовите тавани на помещенията били богато украсени с цветни растителни орнаменти. Разнообразен археологически материал - глинени съдове, лампи, бронзови апликации, накити, повече от 3700 сребърни римски монети, оброчни плочки, земеделски сечива и други находки разкриват бита на обитателите. Част от тези находки могат да се видят в Историческия музей. Там се намира и Вечният календар със загадъчните послания на Матей Преображенски – обект с национално културно значение. Посещение на Музея.
Нощувка в град Елена.

2 ден: Закуска. Посещение на Лясковския манастир и гр. Лясковец. В град Лясковец се намира единственият по рода си Музей на гурбетчийското градинарство, разположен в най-атрактивната част на града - "Ланджов двор", в красива стара къща - паметник на културата от Възрожденската епоха. Музеят разполага с музейна сбирка, аранжиран вътрешен двор, в който са пресъздадени с подходящи експонати традиционни дейности за района. Посещение на Мердански м-р „Св.40 мъченици“ от 13 век и възстановен през 19 век -1853 г. Посещение на Градския исторически музей и църквата „Св.Николай Мириклийски“ -1883 г. в град Златарица. Посещение на винарска изба. Разходка до Христовския водопад. Нощувка в град Елена.

3 ден: Закуска. Отпътуване за София. По пътя разглеждане на гр. Дряново и пещерата Бачо Киро. Пристигане в София вечерта на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването
  • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3*

Цената не включва:

  • Входните такси на посещаваните обекти:

- музея в Дряново и музея в Дряновския манастир (2 лв. за възрастни, 1 лв. за учащи)

- пещерата "Бачо Киро" (4 лв. за възрастни, 3 лв. за учащи и пенсионери)

- Музей на гурбетчийското градинарство в Лясковец (Възрастни - 2.40 лв, Ученици и студенти - 1.20 лв.)

- Винарна Марян 15 лв.

- Античен керамичен център в Павликени (работещи - 2 лв; учащи, пенсионери и инвалиди - 1 лв.)

- Исторически музей в Павликени (работещи - 2 лв; учащи, пенсионери и инвалиди - 1 лв.)

- Такса за обходен билет за 4 музейни обекта в Бяла черква: работещи - 6 лв; учащи, пенсионери и инвалиди - 3 лв.

  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Препоръчваме на туристите да бъдат подготвени с удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:

  • За резервации направени по тарифи РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95 % от внесеният депозит.
  • За автобусни програми по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За празнични оферти (Великден, Майски празници, Коледа, Нова година и др.) по редовни цени:

- От деня, следващ деня на записването до 91-тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолет билет. Тогава важат условията на превозвача.

- От 90 до 60 дни преди датата на заминаване – 30% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 59 до 31 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;

- От 30 до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;

  • За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение когато има издаден самолет билет (тогава важат условията на превозвача) се удържа такса в размер на 30 лева.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.