Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Павликени, пещера Б. Киро, Елена, Лясковски манастир - 03.07; 02.10.20;

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 1 вот)

Цена 142 лв.

Информация за програмата
Сподели

Павликени, пещера Б. Киро, Елена, Лясковски манастир

Маршрут: София - Античен керамичен център край Павликени – църквата в Бяла черква – Лясковски манастир – Мердански манастир – Марянски манастир – Златарица – винарна - Христовски водопад – Елена - Дряново - пещера Бачо Киро - София

3 дни / 2 нощувки

Дати на отпътуване: 03.07; 02.10.20;

1 ден: Тръгване в 7.00 от пл.“Ал.Невски“ за гр.Елена. По пътя разглеждане на възрожденската църква в с.Бяла черква ; античният керамичен център и Колелото на Матей Преображенски в музея на Павликени. Девизът в герба на Павликени е „Античен и вечен“. Това не е случайно. В района на Павликени са открити следи от праисторическия човек. Тук е имало голям керамичен център през III-V век сл. Хр. Гипсовите тавани на помещенията били богато украсени с цветни растителни орнаменти. Разнообразен археологически материал - глинени съдове, лампи, бронзови апликации, накити, повече от 3700 сребърни римски монети, оброчни плочки, земеделски сечива и други находки разкриват бита на обитателите. Част от тези находки могат да се видят в Историческия музей. Там се намира и Вечният календар със загадъчните послания на Матей Преображенски – обект с национално културно значение. Посещение на Музея.
Нощувка в град Елена.

2 ден: Закуска. Посещение на Лясковския м-р и Лясковец. В град Лясковец се намира единственият по рода си Музей на гурбетчийското градинарство, разположен в най-атрактивната част на града - "Ланджов двор", в красива стара къща - паметник на културата от Възрожденската епоха. Музеят разполага с музейна сбирка, аранжиран вътрешен двор, в който са пресъздадени с подходящи експонати традиционни дейности за района. Посещение на Мердански м-р „Св.40 мъченици“ от 13 век и възстановен през 19 век -1853 г. Посещение на Градския исторически музей и църквата „Св.Николай Мириклийски“ -1883 г. в град Златарица. Посещение на винарска изба. Разходка до Христовския водопад. Нощувка в град Елена.

3 ден: Закуска. Отпътуване за София. По пътя разглеждане на Дряново и пещерата Бачо Киро. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Цената включва:

  • транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • водач по време на пътуването
  • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3*

Цената не включва:

  • входните такси на посещаваните обекти
  • медицинска застраховка

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.