Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Павликени, пещера Б. Киро, Елена, Лясковски манастир

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цени от 139 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Античен керамичен център край Павликени – църквата в Бяла черква – Лясковски манастир – Мердански манастир – Марянски манастир – Златарица – винарна - Христовски водопад – Елена - Дряново - пещера Бачо Киро - София

3 дни / 2 нощувки

Дата на отпътуване: 20.07.18.

1 ден: Тръгване в 7.00 от пл.“Ал.Невски“ за гр.Елена. По пътя разглеждане на възрожденската църква в с.Бяла черква ; античният керамичен център и Колелото на Матей Преображенски в музея на Павликени. Девизът в герба на Павликени е „Античен и вечен“. Това не е случайно. В района на Павликени са открити следи от праисторическия човек. Тук е имало голям керамичен център през III-V век сл. Хр. Гипсовите тавани на помещенията били богато украсени с цветни растителни орнаменти. Разнообразен археологически материал - глинени съдове, лампи, бронзови апликации, накити, повече от 3700 сребърни римски монети, оброчни плочки, земеделски сечива и други находки разкриват бита на обитателите. Част от тези находки могат да се видят в Историческия музей. Там се намира и Вечният календар със загадъчните послания на Матей Преображенски – обект с национално културно значение. Посещение на Музея.
Нощувка в град Елена.

2 ден: Закуска. Посещение на Лясковския м-р и Лясковец. В град Лясковец се намира единственият по рода си Музей на гурбетчийското градинарство, разположен в най-атрактивната част на града - "Ланджов двор", в красива стара къща - паметник на културата от Възрожденската епоха. Музеят разполага с музейна сбирка, аранжиран вътрешен двор, в който са пресъздадени с подходящи експонати традиционни дейности за района. Посещение на Мердански м-р „Св.40 мъченици“ от 13 век и възстановен през 19 век -1853 г. Посещение на Градския исторически музей и църквата „Св.Николай Мириклийски“ -1883 г. в град Златарица. Посещение на винарска изба. Разходка до Христовския водопад. Нощувка в град Елена.

3 ден: Закуска. Отпътуване за София. По пътя разглеждане на Дряново и пещерата Бачо Киро. Пристигане в София вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.