Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 3 нощ / 240 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Велико Търново - Трапезица - Царевец - 06.07.19.

2 Дни / 1 Нощувки
Автобус

Цена 98 лв.

Информация за програмата
Сподели

ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ЦАРЕВЕЦ - ТРАПЕЗИЦА

Маршрут: София - В.Търново - София

2 дни / 1 нощувка

Дата на отпътуване: 06.07.19.

1-ви ден: Тръгване от пл.“Ал.Невски“ в 7.30 ч. Кратка почивка по пътя. Пристигане във Велико Търново. Настаняване в хотела. Посещение на най-новият музей на града - Мултимедийният посетителски център Царевград Търнов (2013 г.), който пренася посетителите си в далечни, минали времена
От специален силиконов материал са изработени реалистични фигури на известни личности, свързани с българската история.
Разглеждане на църквите "Св. Димитър" – тук Асен и Петър започват въстанието си през 1185 г.; и "Св. 40 мъченици" – днес напълно реставрирана, която е от времето на Иван Асен II. Разходка из Самоводската чаршия и по желание хълма Царевец и хълма Трапезица. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Разглеждане на забележителностите на В.Търново. Свободно време за обяд. Заминаване за Преображенския манастир. По време на Втората българска държава ктитори на манастира станали Теодора-Сара, втората жена на цар Иван Александър (1331- 1371) и синът й Иван Шишман. Под царска закрила обителта станала един от най-значимите духовно-религиозни центрове. При завладяването на Търново от султан Баязид манастирът бил разграбен и опожарен. Не е ясно кога бил възстановен, но в края на 18 в. вече съществувал. Стенописите в църквата били нарисувани през 1849-1851 г. от Захари Зограф. Върху южната стена на църквата той изобразил прочутото „Колело на живота”.
Отпътуване за София. Пристигане след 19.30 ч. на площад „ Ал. Невски“.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус / автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването
  • 1 нощувка в хотел 2*/3*

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро за лица до 65 г. на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.