Преференциална оферта

Круиз около Атонски м-ри и Халкидики

Екскурзии в Македония

Разпечатайте офертата

Охрид - Скопие - Велес - Прилеп - Битоля

3 Дни / 2 Нощувки
Автобус

Цена 195 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Велес - Прилеп - Битоля - Охрид - Скопие - София

3 дни / 2 нощувки / 2 закуски / 2 вечери

Дати на отпътуване: 20.04 - 22.04.18;

1-ви ден: София – Прилеп - Битоля - Охрид
Отпътуване от София в 5:30 ч. По пътя спирка в град Прилеп – известен като града на тютюна и на Марковите кули, защото се намира в близост до впечатляваща средновековна крепост, цитадела на легендарния герой Крали Марко. Свободно време за пешеходна разходка: старата градска чаршия с часовниковата кула; паметника на Александър Македонски. Пристигане в Битоля – наричан в древността Хераклея, превземан и разрушаван многократно от римляни, готи и византийци. Свободно време за разходка – старата чаршия, прекрасната часовникова кула, датираща от времето на османската империя – гордостта на местното население; църквата Св. Димитър – построена е през 1830 г. Отпътуване за Охрид. Пристигане привечер в Охрид. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден: Охрид
Закуска. Посещение на манастира "Свети Наум", разположен на 30 км от Охрид, почти на границата с Албания, на брега на Охридското езеро. По пътя спиране на Билянини извори. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум и параклиса "Св. Петка" със светена вода. Пешеходна туристическа обиколка на стария град Охрид с местен екскурзовод: площада и пристана на града, църквите "Св. Йоан Канео", "Св. Панталеймон" (Плаошник), където с намират мощите на К. Охридски, Самуиловата крепост, църквата "Св.Богородица Перивлепта "XII в. , Амфитеатъра, църквата "Св. София" (раннохристиянска базилика), къщата на братя Робеви, Стария чинар. Свободно време в Охрид. Нощувка.

3-ти ден: Охрид – Струга - Скопие - София
Закуска. Отпътуване за град Струга – градският център и къщата на братя Миладинови (отвън). Посещение на манастира „Св. Богордица Калишка” – запазена е старата скална част на манастира от 14 в. и изградена нова част към манастирския комплекс, в която се съхранява чудотворна икона, известна като „Черната икона на Св. Богородица”. Отпътуване за Пазарджик с попътна спирка в Скопие. Кратък престой в Скопие столицата на Република Македония - площад "Македония" с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев (само отвън). Свободно време. Пристигане в София късно вечерта.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.