Преференциална оферта

Почивка в К. Паралия - м. юли и август - 5 нощ. х-л 3*+транспорт-345 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Бачковски манастир и църквите в Асеновград

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 2 вота)

Цена 33 лв.

Информация за програмата
Сподели

БАЧКОВСКИ МАНАСТИР - ЦЪРКВИТЕ В АСЕНОВГРАД

Маршрут: София-Бачковски манастир-София

Дати на отпътуване: 24.03; 14.09.19. - Кръстовден

Отпътуване в 7:30 ч. от площад "Александър Невски" - София. Кратка почивка по пътя.
БАЧКОВСКИ МАНАСТИР „Св.Успение Богородично“ (1083 г.) е втори по големина манастир в България - забележителен с архитектурното и изобразителното богатство в резултат от наслагването на арменско-грузински, гръцки и български влияния. По предание Чудотворната икона на Света Богородица - Елеуса (Умиление) е копие на легендарната икона на св.Богородица, нарисувана от св.Лука. В манастира е от 11 век.; В обителта има килийно училище от ХІ в. и изграден музей с богата експозиция. Освен иконата, от Грузия е донесено и дървото Диасперус лотос разперило своите клони в спокойния двор на манастира;

ЦЪРКВИ и Чудотворни икони в Асеновград:
ЦЪРКВАТА “Св.Богородица- Благовещение“ (Рибната) 12 век с Чудотворната икона на Божията майка. Благовещение е храмовият празник на църквата. До 1835 година на мястото на днешната църква "Св.Богородица Благовещение" се е намирал параклис на Бачковския манастир, датиращ още от времето на Григорий и Абазий Бакуриани. Сведения сочат, че строежът на параклиса пък става върху някогашно тракийско светилище. След като основите били построени, започнала да тече топла, лековита вода в аязмото, развъдили риба и затова вярващите я нарекли "Рибната". През 1835 година върху основите на този параклис е бил построен сегашния храм, като част от стария градеж в олтарната част и основите е бил запазен.

ЦЪРКВАТА“Света Богородица -Успение“ 12 век. наричана от местните Месохора или още Дълбоката заради това, че е вкопана в земята, се смята за най-стария енорийски храм в града. . Издигнат е наново през 1765 г. върху основите на средновековна църква. .
Сред иконната колекция се пазят работи на основателя на Самоковската зографска школа Христо Димитров, както и на майстори от южните краища на Балканите. Изключително красив е ажурният дърворезбен иконостас. Изработка е на двама изключително изкусни марангози от Мецово - Коста Коци и Коста Пасико, които са го издялали и резбовали през 1821 г. Посещение на Асенова Крепост.
Отпътуване за София. Пристигане вечерта на пл. Ал. Невски.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗК Армеец
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на ЗАД „Армеец“

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Цената и е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на ЗАД „Армеец“.Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  • Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.
  • Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.