Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Рилски манастир, Гроба на св. Иван Рилски и Вароша

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 25 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София – Рилски манастир – Гроба на Св. Иван Рилски – Благоеврад – София

Дати на отпътуване: 08.04; 15.07; 25.08; 20.10; 11.11.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски – София. След кратка почивка по пътя пристигане в Рилския манастир, основан през Х в. от българския покровител Св. Иван Рилски. Обителта грижливо пази Хрельовата кула 14 век , църквата „Рождество Богородично” с чудотворната икона на Дева Мария, музей, библиотека и гроба на цар Борис ІІІ. Манастирската църква и сградите около нея са образец на българския възрожденски стил. За уникалността на Рилската света обител свидетелства факта, че е в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО. По желание - посещение на гроба на Св. Иван Рилски с изграден параклис, където светецът прекарва последните пет години от живота си. В същата тази пещера светецът пише своя завет към учениците си.До Гроба на Светеца има ходене пеша 15 минути по леко стръмна маркирана горска пътека.
Заредени с положителната енергия и спокойствието на това свещено място се отправяме към Благоевград, който е разположен в подножието на югозападните склонове на Рила планина. В старата част, наречена Вароша, ще се потопим в духа на Възраждането като посетим църквата „Въведение Богородично”. Тук са още историческия музей и къща-музей „Георги Измирлиев-Македончето”. След разходка из старите улички и възрожденски къщи, както и в прекрасната пешеходна зона в центъра, поемаме обратно към София. Пристигане на площад Александър Невски около 20 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни или

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.