Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Рилски манастир, Гроба на св. Иван Рилски и Вароша

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 25 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София – Рилски манастир – Гроба на Св. Иван Рилски – Благоеврад – София

Дати на отпътуване: 08.04; 15.07; 25.08; 20.10; 11.11.18;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски – София. След кратка почивка по пътя пристигане в Рилския манастир, основан през Х в. от българския покровител Св. Иван Рилски. Обителта грижливо пази Хрельовата кула 14 век , църквата „Рождество Богородично” с чудотворната икона на Дева Мария, музей, библиотека и гроба на цар Борис ІІІ. Манастирската църква и сградите около нея са образец на българския възрожденски стил. За уникалността на Рилската света обител свидетелства факта, че е в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО. По желание - посещение на гроба на Св. Иван Рилски с изграден параклис, където светецът прекарва последните пет години от живота си. В същата тази пещера светецът пише своя завет към учениците си.До Гроба на Светеца има ходене пеша 15 минути по леко стръмна маркирана горска пътека.
Заредени с положителната енергия и спокойствието на това свещено място се отправяме към Благоевград, който е разположен в подножието на югозападните склонове на Рила планина. В старата част, наречена Вароша, ще се потопим в духа на Възраждането като посетим църквата „Въведение Богородично”. Тук са още историческия музей и къща-музей „Георги Измирлиев-Македончето”. След разходка из старите улички и възрожденски къщи, както и в прекрасната пешеходна зона в центъра, поемаме обратно към София. Пристигане на площад Александър Невски около 20 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туриста.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата.

Начин на плащане: 100 % пълно плащане при подписване на договора за пътуване.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване.

Изисквания: Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.