Преференциална оферта

5 нощ. в х-л Souita 2+* Катерини Паралия с автобус - 325 лв.

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Рилски манастир, Гроба на св. Иван Рилски и Вароша

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 5 вота)

Цена 29 лв.

Информация за програмата
Сподели

РИЛСКИ МАНАСТИР - БЛАГОЕВГРАД

Маршрут: София – Рилски манастир – Гроба на Св. Иван Рилски – Благоеврад – София

Дати на отпътуване: 02.05. ( Великден); 03.07; 14.08; 17.10.21;

Отпътуване в 8:00 ч. от площад Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Рилския манастир, основан през Х в. от българския покровител Св. Иван Рилски. Обителта грижливо пази Хрельовата кула 14 век, църквата „Рождество Богородично” с чудотворната икона на Дева Мария, музей, библиотека и гроба на цар Борис ІІІ. Манастирската църква и сградите около нея са образец на българския възрожденски стил. За уникалността на Рилската света обител свидетелства факта, че е в списъка за Световното наследство на ЮНЕСКО.

По желание - посещение на гроба на Св. Иван Рилски с изграден параклис, където светецът прекарва последните пет години от живота си. В същата тази пещера светецът пише своя завет към учениците си. До Гроба на Светеца има ходене пеша 15 минути по леко стръмна маркирана горска пътека.

Отпътуване за гр. Благоевград, който е разположен в подножието на югозападните склонове на Рила планина. Разходка в старата част, наречена Вароша, посещение на църквата „Въведение Богородично”, историческия музей и къща-музей „Георги Измирлиев-Македончето”. Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане на площад Александър Невски и ул. Оборище около 20.00 ч.

Полезна информация

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран микробус/автобус 1*/3*
  • Водач по време на пътуването

Цената не вклюва:

  • Входните такси на посещаваните обекти
  • Медицинска застраховка
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание и съгласно тарифите и условията на застрахователната компания

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.