Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Трак.гробница Александрово и Градът на Богородица Хасково

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус

Цени от 40 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София-Александровска гробница-Узунджово-Хасково-София

Дати на отпътуване: 05.05; 02.06; 01.09.18;

Отпътуване в 7:00 ч. от площад Александър Невски – София. Кратка почивка по пътя. Пристигане и посещение на Александровската гробница, открита през 2001 г. от покойния археолог Георги Китов. Датирана е втората половина на ІV в. пр. Хр. Стените на гробницата са покрити с уникални стенописи с изключителна художествена стойност. С парична помощ от японското правителство е изграден информационен център с история на тракийското изкуство , както и копие на гробницата.
Отправяме към Узунджово, където ще посетим църквата „Успение Богородично”. Това е най-голямата селска църква в България. През 1500 г. на същото място е била изградена църквата „Св. Богородица”, но към края на века е унищожена и на нейно място е била издигната джамия. През 1906 г. храмът е преотстъпен на България и отново е изградена православна църква, стояща и до днес. Църквата е реконструирана през 2007 г.
След като се насладим на величието на този храм се отправяме към Хасково. В града ще посетим най-високия култов паметник в света, присъстващ в Книгата за световни рекорди на Гинес – паметника „Св. Богородица”. Отпътуване за София. Пристигане около 21:00 ч.

Полезна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.