Преференциална оферта

Великден в Гърция Метеора - 2 нощ / 255 лв

Екскурзии в България

Разпечатайте офертата

Пещера Венеца, Белоградчишките скали 07.05. | 01.07.23

1 Дни / 0 Нощувки
Автобус
Оцени тази оферта (5.00 от 6 вота)

Цена 45 лв.

Информация за програмата
Сподели

Пещера Венеца (Цветната пещера) - Крепост Калето край Мездра - крепост Монтанезиум - Монтана

Маршрут: София - Монтана - София

Дати на отпътуване: 07.05. | 01.07.23

Отпътуване в 7:30 ч. от пл. Александър Невски и ул. Оборище – София. Кратка почивка по пътя.

Посещение на изумително красивата цветна пещера "Венеца" отворена за посещения за туристи в края на 2015 г.

"Венеца" е една от най-уникалните и красиви пещери в България. Обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите си цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Цветните образуванията се обясняват от учените с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от разнообразния състав на глината и скалите.

Във вътрешността на лабиринта могат едновременно да влизат по 15 души. Целият маршрут може да бъде разгледан за час и половина. Лесно достъпна, но има места с тесен и нисък проход.

Отпътуване за Белоградчик.

Град Белоградчик се намира в северозападната част на България Селището е създадено от римляни, които са изградили днешната Белоградчишка крепост - използвана за охрана на стратегически пътища.

Крепостта се състои от 3 двора с обща площ 10 211 кв. м и отделно укрепление. Има две главни порти – Видинска порта и Нишка порта. На крепостните стени, които са с височина до 10 м са изградени амбразури за пушки. Крепостта е включена в Списъка на 100-те национални туристически обекта.

През XIV в., по времето на Видинското царство (1371 г. – 1422 г.) Белоградчик се превръща в административен и културен център. През 1396 г. районът на Белоградчик е превзет от османците.

Градът придобива световна известност с включването на Белоградчишките скали в гласуването за новите Седем чудеса на света.

Белоградчишките скали са природен феномен на повече от 200 млн. години. Милиони години природата е извайвала тези чудни форми. Те обхващат територия с дължина от 30 км и ширина от около 6-7 км. Червеният им цвят се дължи на железните съединения в скалите. Заради причудливите си форми скалите носят различни имена.

Свободно време за разходка и обяд

Отпътуване за София. Пристигане след 20:00 ч. на пл. Ал. Невски и ул. Оборище.

Полезна информация

Препоръчваме на туристите да обърнат внимание на температурата в пещерата и да бъдат подготвени с връхни дрехи и удобни обувки!

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30 туриста

Крайният срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди датата на заминаване

Начин на плащане: 100% при записване

Срокове за анулации и неустойки:

  • От деня, следващ деня на записването до 5-тия ден преди датата на заминаване – 20 % от общата стойност на туристическата услуга
  • От 5-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическата услуга;

Необходими документи и условия на пътуване: валидна лична карта за български граждани. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени.

Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните власти.