Преференциална оферта

Kaпадокия - земя от приказни сънища

Празници в Босна и Херцеговина

Разпечатайте офертата

Босненски пирамиди, Мостар и Сараево - 21.09.18;

4 Дни / 3 Нощувки
Автобус

Цена 299 лв.

Информация за програмата
Сподели

Маршрут: София - Сараево - Босненските пирамиди - Мостар - Междугорие -Вишеград - София

Дати на отпътуване: 21.09. - 24.09.18;

1 ден: София - Сараево (590 км.)
Отпътуване от София в 07.00 ч. от ул. Оборище и площад Александър Невски. Разглеждане на Етно селото Дървенград на територията на Природния парк Мокра гора - Културно-туристическия комплекс Дрвенград се намира на върха на хълма Мечавник, а в подножието му е с. Мокра гора. Създателят на това уникално селище е Емир Кустурица, който се вдъхновява за проекта си по време на снимките на филма "Животът е чудо" в Мокра Гора. Изграждането на Drvengrad следва идеята за съвършен живот извън ежедневието в магията на природата и на призива на традицията, запазвайки в същото време връзките с настоящия момент. Пристигане в Сараево привечер. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Сараево - Високо - Сараево ( около 70 км.)
Закуска. Отпътуване за гр. Високо и посещение на „долината” на Босненските пирамиди: Пирамидата на Слънцето - „сензационна мистификация или епохално археологическо откритие” и лабиринта Равне с неговите подземните енергийни галерии към пирамидите (Според откривателя им Самир Османагич вероятно става въпрос не за 1 пирамида, а за цял комплекс. Наблизо са разположени също хълмове, наречени Пирамида на Луната и Пирамида на Дракона. Османагич смята, че тези съоръжения са с хиляди години по-стари от египетските пирамиди и са заредени с необикновена енергия и че намерените структури не са с природен произход, а са дело на човешка дейност). Връщане в САРАЕВО. Пешеходна обиколка на Стария град – Кметството с библиотеката Виечница, Стария турски мост, Инат къща, Башчаршия, фонтана Себил, комплекса на Гази Хюсреф бей с джамията, безистена, медресето и часовниковата кула, Катедралата „Сърцето на Исус”, Православната съборна църква, Латинския мост и др. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Мостар - Сараево (около 320 км.)
Закуска. Отпътуване за Мостар. Разглеждане на Стария град (ЮНЕСКО)- Старата турска баня, моста „Крива чуприя” (от 1558 г., на р. Радоболя, най-стария мост в града), Старият мост (построен през 1566 г. над р. Неретва, разрушен по време на войната през 1993 г. и отново възстановен и открит през 2004 г.), кулите Хелебия и Тара, джамията “Карагьоз Бей” (16 в.) и др. Отпътуване за МЕЖДУГОРИЕ - най-посещавания поклоннически обект и молитвен център, свързан с появата на благословената Дева Мария. Кратък престой в ПОЧИТЕЛЬ – средновековен град-музей, амфитеатрално разположен по склоновете над р. Неретва. Връщане в Сараево. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Вишеград - София (590 км.)
Закуска. Отпътуване за Вишеград. Фотопауза до Моста на Дрина - свързвал и разделял културата и религията на босненци и сърби; „свързващ и разделящ мрачните места от Войната”. Разглеждане на Андричград -второто етноселище на Кустурица. Продължаване за България. Пристигане в София късно вечерта на ул. Оборище и площад Александър Невски.

Полезна информация

*ВАЖНО:Препоръчваме носетенето на удобни обувки по целия маршрут.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.

Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран, е както следва:
- 20 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
- 7 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по – малка от два дни

Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане - 15 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за анулации и неустойки:
- От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
- От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
- От 9-тия ден до 1-вия ден преди датата на заминаване – 100% от основната цена на пътуването на турист.

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa. Aко клиента желае може да сключи мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги,загуба на базаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператотър си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.